Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Simonshaven vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Simonshaven? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €75,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest effectief om je woning koel te houden. Tevens behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit gigantisch veel verschillende systemen. Op dit portaal verstrekken we een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook vind je een kostenindicatie en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Simonshaven en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-simonshaven

Zonnescherm laten plaatsen in Simonshaven

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Simonshaven via een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste wijze aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel en zonder gedoe bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk type product het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en comfortabelste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Simonshaven en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. Het installatiebedrijf monteert het terrasscherm of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Loop na of het product goed is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Simonshaven

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Simonshaven wordt gekocht door mensen om de warmte uit je huis te houden. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel varianten zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 t/m €2825. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne systemen.

Praktische terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Disclaimer: dit model kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €850 t/m €2025.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven komen uit tussen de €300 t/m €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Simonshaven is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven komen uit tussen de €350 t/m €1100.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten bedragen tussen de €260 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Simonshaven.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €630 t/m €1600.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Simonshaven: alle soorten voor binnen op een rij

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen variëren tussen de €310 – €800. In deze koopgids leggen we alles uit over de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te monteren, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt diverse modellen zoals elektrische, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €45,00 en €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Simonshaven: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en brocante uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht prijsindicaties van €100 tot €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan kosten van €47,5 tot €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Simonshaven: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit tientallen systemen en materialen als bijv. aluminium, PVC, bamboe, stof, kunststof. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met onkosten van €82,5 oplopend tot €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van hout, kunststof, stof, aluminium, pvc. Praktisch voor imposante / grote ramen en matchen goed met een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties starten vanaf €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Simonshaven voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €870.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Simonshaven zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen starten bij om en nabij de €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Breed inzetbaar: draairaam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere thema’s: het soort systeem, type materiaal, de afmetingen en handmatige of elektrische bediening. Hieronder tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Simonshaven in april 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2075
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€385 – €1525
Screens100 cm – 300 cm breed€245 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€315 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €150
Lamellen180 x 180 cm€50 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €230
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Simonshaven. Hieronder delen we uitleg over de meest verkochte merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Karwei, Hubo, IKEA & Formido, Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overweeg ook: Husol, Roma, Deponti, Toppoint, Novoferm, Bece & Schlappi, Dickson, Sunway, Milano, Swela, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Nissewaard

Goedkope zonwering kopen in Simonshaven? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna bekijk je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform vergelijk je ook leveranciers en showrooms in Spijkenisse, Zuidland en Hekelingen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, prints en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Simonshaven?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte kosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Screens €280 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een standaard rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €760). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €110 per raam). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), bediening, materiaaltypes, designs en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Simonshaven?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Simonshaven. Hierbij komt er een deskundige montagepartner die ieder raam bekijkt en opmeet. Hierna zal de installateur het zonnescherm goed bevestigen. Met deze klusservice geniet je altijd van perfecte zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met slinger is acceptabel, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3212

Plaats een reactie