Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Alteveer vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Alteveer? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is al verkrijgbaar voor €80,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Ook biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben de wereld aan afzonderlijke systemen. Op deze pagina verstrekken we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij verstrekken we een indicatie van de kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Alteveer (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-alteveer

Zonnescherm laten plaatsen in Alteveer

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Alteveer middels een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product op de goede manier bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Alteveer en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De installateur plaatst het uitvalscherm of de lamellen zoals jij dat wilt. Toets of het volgens de handleiding is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Alteveer

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Alteveer wordt gebruikt om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige toepassingen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse designs en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 t/m €2625. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de beste toepassingen.

Advies over knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Disclaimer: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De normale prijzen schommelen tussen de €925 tot zo’n €2200.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €300 t/m €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Alteveer is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen schommelen tussen de €375 tot wel €1175.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

De beste rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte tarieven bedragen tussen de €370 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Alteveer.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Laten monteren van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij monumenten. Ze beïnvloeden de uitstraling van gebouwen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De totale investeringen bedragen tussen de €640 tot €1625.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Alteveer: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten liggen tussen de €350 – €950. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, probleemloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen verschillende types zoals verduisterende, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €50,00 en €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Alteveer: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en unieke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan een kostenplaatje van €100 tot wel €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan prijzen van €52,5 tot wel €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Alteveer: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Leveranciers bieden tientallen dessins en materialen zoals o.a. stof, kunststof, PVC, bamboe, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een prijskaartje van €77,5 tot +/- €220.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. aluminium, hout, bamboe, pvc, stof. Praktisch voor grote ramen en matchen goed met een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij zo’n €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Alteveer voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Alteveer zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven beginnen bij circa €87,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei aspecten: het model, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In de tabel hierna bespreken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Alteveer in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€825 – €2375
Uitvalschermtot 5 meter breed€350 – €1400
Screens100 cm – 300 cm breed€250 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1250
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €150
Lamellen180 x 180 cm€45 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €210
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Alteveer. In het volgende schema vind je uitleg over de grootste merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach & FonQ, Bol.com, Formido, Wehkamp, Kwantum.
 • Check ook: Bece, Toppoint, Deponti, Novoferm, Roma, Weinor en Dickson, Copaco, Sunway, Milano, Swela, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Noordenveld

Goedkope zonwering kopen in Alteveer? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder vind je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website bekijk je ook monteurs en shops in Roden, Nieuw-Roden en Lieveren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenjaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De beste zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Alteveer?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Screens €225 per raampartij. Bij een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1100. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €825). Voordelige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €125 per kozijn). De totale kosten hangen af van: het type / model, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleuren en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Alteveer?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Alteveer. In dat geval komt in capabele monteur die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het model vakkundig aanbrengen. Dankzij deze service geniet je altijd van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is werkbaar, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (via een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9306

Plaats een reactie