Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuw-Roden vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Nieuw-Roden? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is al verkrijgbaar voor €52,50. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit geweldig veel diverse combinaties. Op dit platform delen we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast doorzoek je een indicatie van de kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Nieuw-Roden (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-nieuw-roden

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuw-Roden

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuw-Roden via een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het product op de juiste manier vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van specialisten in de gemeente. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Nieuw-Roden en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De montage-specialist plaatst het zonneschermen of de lamellen zoals overeengekomen. Loop na of het volgens de handleiding is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Nieuw-Roden

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Nieuw-Roden is geschikt om de warmte uit je huis te houden. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele modellen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in talloze vormen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 – €2575. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest populaire producten.

Laten plaatsen van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Belangrijk: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten komen uit tussen de €900 t/m €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte tarieven variëren tussen de €450 tot zo’n €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Nieuw-Roden biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten komen uit tussen de €250 en €1000.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De onkosten variëren tussen de €280 en €1400 voor rolluiken bestellen in Nieuw-Roden.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden de authenticiteit van gebouwen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €690 tot zo’n €1725.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Nieuw-Roden: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen liggen tussen de €380 – €875. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk te bevestigen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €65,00 en €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuw-Roden: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie prijzen van €100 tot wel €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €47,5 oplopend tot €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Nieuw-Roden: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten diverse dessins en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, PVC, stof, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een tarief van €82,5 tot €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals aluminium, kunststof, pvc, bamboe, hout. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven starten bij om en nabij de €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuw-Roden in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven starten bij om en nabij de €470 en kunnen oplopen tot €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Nieuw-Roden zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, inzethor, lamellenhor, rolhor, hordeur, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van verschillende onderdelen: de productcategorie, de materiaaltypes, de afmetingen en afwerking plus bediening. In de tabel hierna bespreken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Nieuw-Roden in mei 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€855 – €2275
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€390 – €1550
Screens1 – 4 meter breed€280 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €165
Lamellen200 x 180 cm€45 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €260
Plisségordijnen195 cm breed€100 – €330
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Nieuw-Roden. Hierna vergelijk je details over de meest bekende merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hornbach, Karwei, IKEA en Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, Formido, FonQ.
 • Bekijk ook: Bece, Weinor, Toppoint, Husol, Novoferm, Deponti & Dickson, Swela, Sunway, Copaco, Schlappi, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Noordenveld

Goedkope zonwering kopen in Nieuw-Roden? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje bieden wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vergelijk je ook monteurs en winkels in Lieveren, Leutingewolde en Roderesch.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die aansluit bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Nieuw-Roden?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele prijzen vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Screens €220 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm betaal je al snel €1175. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een basis rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €770). Voordelige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €120 per raam / kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Nieuw-Roden?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Nieuw-Roden. Dan komt er een lokale expert die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de expert de zonwering op de juiste wijze vastzetten. Dankzij de montageservice ben je zeker van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is acceptabel, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, handzender, mobiele app, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens starten bij €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9311

Plaats een reactie