Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leutingewolde vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Leutingewolde? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is geschikt om je woning koel te houden. Tevens creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit ontzettend veel afzonderlijke soorten. Via deze website delen we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens check je de huidige tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Leutingewolde en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-leutingewolde

Zonnescherm laten plaatsen in Leutingewolde

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Leutingewolde middels een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie volgens de documentatie bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je razendsnel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Leutingewolde en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De professional monteert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Toets of het product goed is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Leutingewolde

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Leutingewolde is ideaal om de warmte uit je huis te houden. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele producten zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei dessins en afmetingen. De kosten variëren tussen de €225 tot €2675. In het stukje hierna behandelen we de meest moderne oplossingen.

Het kopen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven om te zitten. Noemenswaardig: het scherm kan kapot waaien bij wind. De tarieven liggen tussen de €800 en €2225.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten komen uit tussen de €450 – €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Leutingewolde is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijzen variëren tussen de €300 tot zo’n €1050.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven schommelen tussen de €330 en €1475 voor rolluiken bestellen in Leutingewolde.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Uitleg over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Dit is een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze dragen bij aan het karakter van van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De kosten liggen zo tussen de €700 en €1650.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Leutingewolde: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten komen uit tussen de €360 – €825. In deze koopgids beoordelen we de meest gekochte types.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Je hebt allerlei soorten zoals elektrische, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €45,00 en €160.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Leutingewolde: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een warme en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met kosten van €115 tot €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht onkosten van €57,5 tot €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Leutingewolde: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit tientallen vormen en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, kunststof, stof, aluminium, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op prijsindicaties van €65 tot wel €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals stof, pvc, aluminium, hout, bamboe. Ideaal voor imposante / grote ramen en bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij circa €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Van elegant tot robuust.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Leutingewolde in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen beginnen bij circa €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Leutingewolde bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: plissé hor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor, hordeur, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam, vast raam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

De actuele kosten van zonwering 2023

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 november 2023 zijn afhankelijk van velerlei onderdelen: het type product, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsopties. In het volgende schema delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Leutingewolde in november 2023.

Soort zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€865 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1575
Screenstot 400 cm breed€265 – €1150
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €140
Lamellen200 x 200 cm€55 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €210
Plisségordijnen100 x 180 cm€105 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Leutingewolde. In de onderstaande tabel verstrekken we een toelichting op de meest gekozen merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei & FonQ, Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Check ook: Bece, Weinor, Novoferm, Toppoint, Roma, Husol & Swela, Milano, Dickson, Schlappi, Copaco, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Noordenveld

Goedkope zonwering kopen in Leutingewolde? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder bieden wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform kom je ook in contact met montagebedrijven en verkooppunten in Roderesch, Foxwolde en Alteveer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We delen nu de meest ideale buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Leutingewolde?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Screens €260 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een standaard rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €750). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €105 per kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de grootte van het systeem, soort bediening, type materiaal, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Leutingewolde?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Leutingewolde. Hierbij komt er een deskundige professional die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hierna zal de installateur het systeem vakkundig installeren. Zo ben je verzekerd van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met opwindmechanisme is acceptabel, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 november 2023
Postcodegebied: 9313

Plaats een reactie