Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Foxwolde vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Foxwolde? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben de wereld aan diverse toepassingen. Via deze website vind je een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien verstrekken we gemiddelde tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Foxwolde en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-foxwolde

Zonnescherm laten plaatsen in Foxwolde

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Foxwolde middels een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de goede manier aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Foxwolde en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De professional monteert de screens of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Foxwolde

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Foxwolde wordt gekocht door mensen om warmte in huis te voorkomen. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse modellen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 en €2625. In het stukje hierna bespreken we de meest populaire keuzes.

Waar kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Noemenswaardig: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen liggen tussen de €800 – €2150.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen variëren tussen de €400 tot €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Foxwolde is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De onkosten variëren tussen de €225 – €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Waarom kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen bedragen tussen de €310 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Foxwolde.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van gebouwen. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De onkosten liggen tussen de €650 tot zo’n €1950.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Foxwolde: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten liggen zo tussen de €320 tot €900. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt diverse varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €47,50 tot €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Foxwolde: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en unieke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met tarieven van €105 tot +/- €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met kosten van €57,5 tot wel €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Foxwolde: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel soorten en materialen zoals bijv. hout, stof, aluminium, kunststof, bamboe. Via de houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie een kostenplaatje van €67,5 tot zo’n €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, hout, stof, pvc, bamboe. Ideaal voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €70 en kunnen oplopen tot €210.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Foxwolde voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Foxwolde bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, hordeur, rolhor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Deze beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten beginnen bij €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, valraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere factoren: het model, materiaaltypes, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Foxwolde in juli 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€835 – €2225
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€395 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€255 – €1075
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €160
Lamellen250 x 150 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €220
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €300
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Foxwolde. Hierna vergelijk je een toelichting op de beste verkochte merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma en FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, Bol.com.
 • Check ook: Husol, Novoferm, Roma, Weinor, Deponti, Toppoint en Swela, Dickson, Sunway, Milano, Lumenguard, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Noordenveld

Goedkope zonwering kopen in Foxwolde? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna delen we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal check je ook montagepartners en winkels in Alteveer, Roderwolde en Nieuw-Roden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met jouw stijl. We delen nu de mooiste zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in praktisch alle kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Foxwolde?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De huidige prijzen vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Screens €290 op basis van 1 raam. Kies je voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een normaal rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €765). Overige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 per raam). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, het formaat, de bedieningsopties, het materiaal, kleur en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Foxwolde?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Foxwolde. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele installateur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de installateur de producten degelijk aanbrengen. Dankzij deze service geniet je altijd van goede zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met een handslinger werkt prima, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9314

Plaats een reactie