Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Roderwolde vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Roderwolde? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €90,00. Goede buitenzonwering als een screen is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je tientallen verschillende systemen. Op dit portaal kan je aan de slag met een handige keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens verstrekken we een indicatie van de kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Roderwolde (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-roderwolde

Zonnescherm laten plaatsen in Roderwolde

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Roderwolde via een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het product fatsoenlijk aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe specialisten in de regio. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk model je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het systeem. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Roderwolde en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De specialist installeert het zonneschermen of de shutters zoals afgesproken. Test of het product goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Roderwolde

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Roderwolde is het meest doeltreffend om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel systemen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse prints en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot wel €2875. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest gekozen types.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Belangrijk: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €925 t/m €2000.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten bedragen tussen de €325 – €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Roderwolde is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €375 tot €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten variëren tussen de €310 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Roderwolde.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Handige markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten bedragen tussen de €720 tot €1775.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een heerlijke temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Roderwolde: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven schommelen tussen de €340 tot €900. In deze koopgids beoordelen we de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, makkelijk te bevestigen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €55,00 en €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Roderwolde: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met een tarief van €105 tot €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op prijzen van €50 tot +/- €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Roderwolde: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten oneindig veel soorten en materialen als onder andere kunststof, bamboe, hout, aluminium, PVC. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan tarieven van €80 tot zo’n €240.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. hout, aluminium, stof, bamboe, kunststof. Handig voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij circa €75 en lopen op tot €185.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Roderwolde professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij zo’n €460. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Roderwolde zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, valraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via allerlei factoren: het model, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsopties. Hierna bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Roderwolde in juli 2024.

Categorie zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2200
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€395 – €1525
Screens1 – 4 meter breed€270 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€315 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €160
Lamellen200 x 200 cm€75 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€105 – €370
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Roderwolde. In het volgende schema tonen wij een aanvulling op de meest gekozen merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Hornbach, Karwei, Gamma & Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Overige merken: Novoferm, Toppoint, Weinor, Husol, Roma, Bece & Sunway, Swela, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Noordenveld

Goedkope zonwering kopen in Roderwolde? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna bekijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal ontdek je ook fabrikanten en shops in Nieuw-Roden, Peize en Leutingewolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We geven nu een toelichting op de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in diverse kleuren, prints en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Roderwolde?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde prijzen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Zonnescreens €290 per raam. Kies je voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €765). Overige soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €120 per raampartij). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het model, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, het soort materiaal, designs en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Roderwolde?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Roderwolde. Er komt dan een deskundige expert die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de vakman het model vakkundig vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met slinger of band werkt prima, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9315

Plaats een reactie