Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuidvelde vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Zuidvelde? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Buitenzonwering zoals een screen werkt het beste om zonnestralen te weren. Vaak biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit de wereld aan afzonderlijke producten. Op deze pagina bieden we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop check je gemiddelde tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Zuidvelde en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-zuidvelde

Zonnescherm laten plaatsen in Zuidvelde

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuidvelde middels een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste wijze aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Zuidvelde en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De montage-specialist hangt het zonneschermen of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Controleer of alles juist is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Zuidvelde

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Zuidvelde is praktisch om de warmte uit je huis te houden. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende modellen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei dessins en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €250 t/m €2625. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest verkochte modellen.

Handige knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven onder het raam. Disclaimer: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijzen schommelen tussen de €900 tot €2225.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen komen uit tussen de €475 – €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Zuidvelde is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven liggen tussen de €375 tot zo’n €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Te integreren in het kozijn.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten komen uit tussen de €280 – €1325 voor rolluiken bestellen in Zuidvelde.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij monumenten. Ze dragen bij aan de ambiance van woningen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte prijzen variëren tussen de €710 en €1675.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Zuidvelde: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten komen uit tussen de €330 – €850. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen verschillende types zoals lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante en speciale duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €55,00 tot €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuidvelde: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen bieden een warme en authentieke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €95 tot €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie een prijs van €60 oplopend tot €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Zuidvelde: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel modellen en materialen zoals hout, bamboe, kunststof, stof, PVC. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan tarieven van €77,5 tot wel €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals stof, hout, bamboe, pvc, kunststof. Geschikt voor imposante / grote ramen en bij een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten starten bij gemiddeld €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Zuidvelde op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties beginnen bij circa €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €950.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Zuidvelde zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: plissé hor, hordeur, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €775.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, vast raam, valraam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende factoren: het soort product, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna vergelijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zuidvelde in juli 2024.

ZonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2125
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1600
Screenstot 400 cm breed€265 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1250
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €170
Lamellen200 x 200 cm€80 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €210
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Zuidvelde. In het overzicht hierna bespreken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis en Kwantum, Formido, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Overweeg ook: Deponti, Weinor, Novoferm, Bece, Husol, Roma en Lumenguard, Sunway, Dickson, Milano, Copaco, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Noordenveld

Goedkope zonwering kopen in Zuidvelde? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna tref je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker ontdek je ook leveranciers en shops in Peize, Peest en Norg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We delen nu de meest populaire zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Buitenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in diverse kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Zuidvelde?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige tarieven tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Zonnescreens €230 per raam / kozijn. In het geval van een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €795). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €105 per raam). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, het formaat, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Zuidvelde?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Zuidvelde. In die situaties komt een gediplomeerde montagepartner die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het product op de juiste wijze ophangen. Met deze klusservice geniet je altijd van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met slinger of band is werkbaar, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken en schermen liggen rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9335

Plaats een reactie