Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Burdaard vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Burdaard? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €67,50. Goede buitenzonwering als een screen is praktisch om zonnestralen te weren. Ook biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit ontzettend veel verschillende combinaties. Via onze site check je een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens check je een indicatie van de kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Burdaard en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-burdaard

Zonnescherm laten plaatsen in Burdaard

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Burdaard door een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste manier vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel en zonder gedoe specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Burdaard en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De professional monteert de screens of gordijnen op de gewenste manier. Ga altijd na of het volgens de handleiding is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Burdaard

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Burdaard is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige modellen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 t/m €2575. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische keuzes.

Het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Noemenswaardig: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten liggen tussen de €850 tot zo’n €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €350 – €1375.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Burdaard biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten variëren tussen de €250 – €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte prijzen komen uit tussen de €300 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Burdaard.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op de ambiance van de woning. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven komen uit tussen de €740 t/m €1950.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Burdaard: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten variëren tussen de €320 en €925. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest gekochte types.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, eenvoudig te bevestigen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen worden aangeboden in veel soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, waterafstotende, transparante, elektrische, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €60,00 en €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Burdaard: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Te koop in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een knusse en authentieke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een tarief van €95 tot €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan onkosten van €65 oplopend tot €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Burdaard: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel soorten en materialen als bijv. bamboe, aluminium, stof, kunststof, PVC. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan prijzen van €75 tot zo’n €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van kunststof, pvc, hout, aluminium, bamboe. Geschikt voor grote ramen en passen perfect bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten bij om en nabij de €50 en kunnen oplopen tot €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Burdaard op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen, valramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten vanaf €480 en lopen op tot €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Burdaard zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80 en kunnen oplopen tot €600.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van meerdere factoren: de productcategorie, type materiaal, de maximale breedte en de bedieningsopties. Hieronder verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Burdaard in mei 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€845 – €2150
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€390 – €1500
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€280 – €1250
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €150
Lamellen250 x 250 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€110 – €330
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Burdaard. Hierna tonen wij details over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Praxis, Hubo & Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Formido.
 • Bekijk ook: Bece, Weinor, Novoferm, Husol, Deponti, Roma & Swela, Copaco, Dickson, Sunway, Milano, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Burdaard? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna verstrekken we gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vind je ook installateurs en verkooppunten in Jannum, Wâlterswâld en Broeksterwâld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest verkochte zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van het type raam, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in meerdere kleuren, designs en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Burdaard?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Screens €270 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een standaard rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €785). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €115 per kozijn). De totale kosten hangen af van: het model, de maximale lengte, de bedieningsopties, materiaaltypes, kleuren en prints en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Burdaard?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Burdaard. In die situaties komt een lokale vakman die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de producten op de juiste manier monteren. Op die manier profiteer je van efficiënte zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met slinger of band is acceptabel, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, handzender, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9111, 9112

Plaats een reactie