Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nij Altoenae vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Nij Altoenae? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is al verkrijgbaar voor €65,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke systemen. Via deze website kan je aan de slag met een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze bieden we een indicatie van de kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Nij Altoenae (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-nij-altoenae

Zonnescherm laten plaatsen in Nij Altoenae

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Nij Altoenae middels een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het scherm goed vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten in de regio. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Nij Altoenae en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. Het installatiebedrijf plaatst de screens of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Check of het volgens de handleiding is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Nij Altoenae

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Nij Altoenae is praktisch om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende toepassingen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze dessins en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 – €2675. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte keuzes.

Waarom kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Noemenswaardig: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale prijzen komen uit tussen de €800 tot wel €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten schommelen tussen de €400 en €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Nij Altoenae is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De tarieven variëren tussen de €225 tot €1125.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijzen schommelen tussen de €270 – €1375 voor rolluiken bestellen in Nij Altoenae.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Werkt inbraakwerend.

Meer informatie over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van het huis. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten bedragen tussen de €730 – €1750.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Nij Altoenae: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen variëren tussen de €360 tot €875. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, eenvoudig te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in veel kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn diverse modellen zoals lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, dakraam, transparante, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €47,50 – €150.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nij Altoenae: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Assortiment in interessante stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een luxe en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €90 oplopend tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan kosten van €62,5 tot +/- €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Nij Altoenae: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. In het assortiment zitten gigantisch veel vormen en materialen als bijvoorbeeld bamboe, hout, aluminium, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een kostenplaatje van €85 oplopend tot €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van aluminium, kunststof, pvc, hout, bamboe. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten vanaf €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nij Altoenae voor jouw woning

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen beginnen bij zo’n €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €850.

 • Duurzaam product.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Nij Altoenae zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, rolhor, plissé hor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij zo’n €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar diverse aspecten: het artikel, materiaaltypes, de afmeting en het soort bediening. In de volgende tabel bespreken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nij Altoenae in juli 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2150
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€395 – €1550
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€285 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €175
Lamellen200 x 200 cm€60 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €280
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €310
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Nij Altoenae. In het volgende blokje vind je een aanvulling op de meest verkochte merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei en Bol.com, Kwantum, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Overweeg ook: Bece, Toppoint, Husol, Weinor, Roma, Deponti & Swela, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Dickson, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Nij Altoenae? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje tonen wij bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website bekijk je ook monteurs en verkopers in Aldtsjerk, Marrum en Readtsjerk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We delen nu de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in veel kleuren, prints en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Nij Altoenae?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De geschatte prijzen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Buitenscreens €280 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een basis rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €750). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €100 per kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het product, de maximale breedte, de bedieningsopties, de materiaaltypes, motiefjes en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Nij Altoenae?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Nij Altoenae. Dan komt er een lokale montagepartner die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur de producten op de juiste wijze bevestigen. Dankzij deze service geniet je altijd van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met stang of band is acceptabel, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9072

Plaats een reactie