Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westhoek vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Westhoek? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is al verkrijgbaar voor €72,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest effectief om zonnestralen te weren. In veel gevallen win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je bijzonder veel afzonderlijke combinaties. Via onze site delen we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij bieden we gemiddelde tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Westhoek en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-westhoek

Zonnescherm laten plaatsen in Westhoek

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Westhoek door een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het geheel goed gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je razendsnel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest moderne optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Westhoek en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De monteur installeert het knikarmscherm of de lamellen zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het product goed is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Westhoek

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Westhoek werkt het beste om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel systemen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse designs en groottes. De kosten variëren tussen de €250 tot wel €2500. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest moderne modellen.

Adviezen over knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Tip: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De tarieven liggen zo tussen de €800 t/m €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 tot €1300.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Westhoek is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten liggen zo tussen de €200 t/m €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale prijzen variëren tussen de €320 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Westhoek.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Offerte voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van huizen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De onkosten liggen zo tussen de €680 tot zo’n €1825.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Westhoek: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €390 tot €875. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, snel en simpel te installeren, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Ze bieden allerlei types zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende, transparante, dakraam, elektrische en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €45,00 – €180.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westhoek: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een exclusieve en unieke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan tarieven van €90 tot +/- €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een kostenplaatje van €52,5 tot +/- €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Westhoek: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel systemen en materialen als kunststof, bamboe, PVC, stof, aluminium. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een prijs van €82,5 tot +/- €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van stof, pvc, kunststof, hout, bamboe. Handig voor grote ramen en matchen goed met een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten bij gemiddeld €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Westhoek direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven starten bij gemiddeld €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €900.

 • Duurzaam product.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Westhoek zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: rolhor, plissé hor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten vanaf €77,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 hangen af van velerlei opties: het model, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsopties. Hierna bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Westhoek in april 2024.

Type zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2000
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€375 – €1325
Screens100 cm – 400 cm breed€270 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1400
Rolgordijn150 x 250 cm€45 – €160
Lamellen100 x 50 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €380
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Westhoek. In het volgende schema delen we uitleg over de meest verkochte merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo en Kwantum, Formido, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Check ook: Toppoint, Roma, Husol, Deponti, Bece, Novoferm & Lumenguard, Copaco, Milano, Dickson, Schlappi, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Westhoek? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel bespreken we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vergelijk je ook leveranciers en showrooms in Nij Altoenae, St.-Annaparochie en Marrum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in veel kleuren, designs en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Westhoek?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De huidige onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Buitenscreens €275 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1175. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €825). Een basis rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €760). Overige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale onkosten hangen af van: het product, de gewenste afmeting, soort bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Westhoek?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Westhoek. In dat geval komt in lokale professional die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de expert het product op de juiste manier bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met slinger is voldoende, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9075

Plaats een reactie