Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Alde Leie vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Alde Leie? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €67,50. Goede buitenzonwering als een markies is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Tevens creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben de wereld aan diverse toepassingen. Op dit portaal doorzoek je een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens delen we een kostenindicatie en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Alde Leie en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-alde-leie

Zonnescherm laten plaatsen in Alde Leie

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Alde Leie middels een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker de installatie op de juiste wijze aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Alde Leie en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. Het installatiebedrijf installeert de screens of de duettes zoals overeengekomen. Toets of het volgens de handleiding is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Alde Leie

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Alde Leie is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende artikelen zoals rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 t/m €2800. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest handige oplossingen.

Prijzen en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Let op: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale tarieven liggen tussen de €900 en €2025.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven liggen tussen de €475 tot zo’n €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Zeer windbestendig.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Alde Leie is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven komen uit tussen de €350 tot zo’n €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte prijzen bedragen tussen de €280 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Alde Leie.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen bedragen tussen de €750 tot wel €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Alde Leie: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €350 en €850. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante producten.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden allerlei types zoals lichtdoorlatende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €55,00 tot €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Alde Leie: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en huiselijke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op kosten van €90 tot zo’n €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een tarief van €50 tot zo’n €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Alde Leie: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen als o.a. hout, stof, aluminium, PVC, bamboe. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een prijs van €65 tot +/- €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals bamboe, aluminium, hout, pvc, kunststof. Perfect voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Alde Leie direct van de fabriek

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals valramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten beginnen bij zo’n €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €940.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Alde Leie geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij zo’n €75 en kunnen oplopen tot €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, schuifraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei opties: het soort model, het materiaal, de gewenste afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Alde Leie in juli 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€875 – €2275
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€385 – €1375
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1025
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1425
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €175
Lamellen250 x 150 cm€75 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €250
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €360
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Alde Leie. In het schema hieronder tref je informatie over de grootste merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, IKEA, Praxis, Hubo en Wehkamp, Bol.com, FonQ, Kwantum, Leen Bakker.
 • Overige merken: Bece, Novoferm, Weinor, Husol, Toppoint, Deponti & Sunway, Schlappi, Milano, Dickson, Copaco, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Alde Leie? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal kom je ook in contact met monteurs en shops in Mûnein, Nij Altoenae en Aldtsjerk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw huis hangt af van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Alde Leie?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte kosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €650. Buitenscreens €245 per raampartij. Kies je voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een normaal rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €780). Voordelige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €140 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, materiaaltypes, kleur en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Alde Leie?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Alde Leie. In die situaties komt een capabele professional die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Hierna zal de vakman het zonnescherm op de juiste manier bevestigen. Dankzij de montageservice geniet je altijd van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt prima, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9071

Plaats een reactie