Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Niawier vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Niawier? Zonwering heb je voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €60,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm werkt erg goed om je woning koel te houden. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je bijzonder veel diverse oplossing. Op deze pagina vind je een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens bekijk je gemiddelde kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Niawier en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-niawier

Zonnescherm laten plaatsen in Niawier

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Niawier middels een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het geheel fatsoenlijk aangesloten wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je gemakkelijk vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk model je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het product. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Niawier en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De installateur monteert het knikarmscherm of gordijnen zoals gewenst. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Niawier

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Niawier is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende systemen zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei materialen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 tot wel €2575. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest verkochte systemen.

Waarom kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Belangrijk: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De prijzen bedragen tussen de €825 tot zo’n €2125.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Niawier biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €225 tot zo’n €1100.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte kosten liggen zo tussen de €270 en €1475 voor rolluiken bestellen in Niawier.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Genieten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijsindicaties komen uit tussen de €690 t/m €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Niawier: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen bedragen tussen de €310 tot €800. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante types.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos te bevestigen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €62,50 tot €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Niawier: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en karakteristieke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op onkosten van €90 tot zo’n €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie kosten van €65 oplopend tot €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Niawier: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen als o.a. kunststof, aluminium, hout, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan prijzen van €85 oplopend tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. pvc, kunststof, aluminium, stof, bamboe. Ideaal voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij zo’n €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Niawier op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten vanaf €440 en lopen op tot €850.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Niawier zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, plissé hor, voorzethor, hordeur, rolhor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €75 en lopen op tot €500.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, valraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van allerlei factoren: het model, het materiaal, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Niawier in juli 2024.

Categorie zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€840 – €2350
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€360 – €1575
Screenstot 400 cm breed€250 – €1025
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €150
Lamellen100 x 250 cm€75 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €250
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €380
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Niawier. In de volgende tabel verstrekken we een toelichting op de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, IKEA & Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Formido, Leen Bakker.
 • Check ook: Bece, Weinor, Novoferm, Deponti, Roma, Toppoint en Swela, Copaco, Milano, Schlappi, Dickson, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Niawier? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna bespreken we gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal bekijk je ook installatiepartners en bedrijven in Morra, Wierum en Paesens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij jouw stijl. We delen nu de meest handige soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, vormen en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Niawier?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Zonnescreens €230 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering betaal je al snel €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een standaard rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €790). Overige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale kosten hangen af van: het type / model, de grootte van het systeem, soort bediening, het soort materiaal, kleuren en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Niawier?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Niawier. Dan komt er een gespecialiseerde installateur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de installateur de zonwering fatsoenlijk ophangen. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van fantastische zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met stang of band is acceptabel, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9138

Plaats een reactie