Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Appelscha vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Appelscha? Zonwering is er voor binnen en buiten en is er al vanaf €90,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest geschikt tegen hevige zon. Ook biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan immens veel verschillende toepassingen. Op deze pagina bieden we een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens geven we de huidige tarieven en een lijst met erkende zonwering specialisten in Appelscha en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-appelscha

Zonnescherm laten plaatsen in Appelscha

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Appelscha via een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de juiste manier aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en effectiefste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Appelscha en regio. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De professional plaatst het terrasscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Appelscha

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Appelscha is zeer handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele artikelen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 tot zo’n €2925. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest praktische types.

Waar kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Belangrijk: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €800 tot €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen bedragen tussen de €400 en €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Appelscha is het beste advies als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De kosten komen uit tussen de €275 en €1100.

 • De cassette is klein en compact.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale tarieven komen uit tussen de €270 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Appelscha.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Details over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan de ambiance van gebouwen. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €600 t/m €1700.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een fijne temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Appelscha: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten variëren tussen de €390 tot €975. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk te monteren, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in diverse dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan allerlei types zoals waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, transparante en unieke duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €60,00 – €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Appelscha: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en unieke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan onkosten van €105 tot wel €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met tarieven van €57,5 oplopend tot €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Appelscha: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit tientallen dessins en materialen zoals aluminium, PVC, bamboe, kunststof, hout. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met prijsindicaties van €70 tot +/- €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals pvc, aluminium, bamboe, kunststof, stof. Handig voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten vanaf €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Appelscha in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, dakramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven starten vanaf €410 en lopen op tot €920.

 • Duurzaam product.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Appelscha zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hordeur, inzethor, voorzethor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit type weert muggen, vliegen en ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten beginnen bij €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €750.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van een aantal factoren: het type product, type materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. Hierna vergelijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Appelscha in mei 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€835 – €2325
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€385 – €1575
Screenstot 400 cm breed€290 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1250
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €150
Lamellen250 x 150 cm€55 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €260
Plisségordijnen195 cm breed€100 – €370
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Appelscha. In de onderstaande tabel tonen wij details over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis & Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com.
 • Overige merken: Deponti, Husol, Bece, Novoferm, Roma, Toppoint en Dickson, Sunway, Copaco, Swela, Lumenguard, Milano.

Zonwering experts in regio van Ooststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Appelscha? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna tref je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze site bekijk je ook montagepartners en verkooppunten in Drijber, Hoogersmilde en Bovensmilde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We delen nu de meest handige zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Shutters.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in veel kleuren, dessins en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Appelscha?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De standaard investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Buitenscreens €290 per kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een standaard rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €770). Alternatieve soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: type systeem, de maximale lengte, bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Appelscha?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Appelscha. Hierbij komt er een deskundige montagepartner die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de installateur de producten juist monteren. Dankzij de montageservice geniet je van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is voldoende, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8426, 9422

Plaats een reactie