Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Makkinga vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Makkinga? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en kan je al kopen vanaf €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn immens veel verschillende toepassingen. Op deze pagina bieden we een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij vind je de huidige tarieven en namen van verschillende zonwering specialisten in Makkinga (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-makkinga

Zonnescherm laten plaatsen in Makkinga

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Makkinga middels een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste wijze opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je razendsnel vakspecialisten uit de buurt. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type product het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Makkinga en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De installateur hangt het knikarmscherm of de rolgordijnen op de gewenste manier. Toets of het volgens de handleiding is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Offerte op maat van raambekleders in Makkinga

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Makkinga wordt met name toegepast om je woning wat te verkoelen. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere systemen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende designs en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €250 t/m €2625. In onderstaande alinea beoordelen we de meest populaire types.

Informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Let op: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten variëren tussen de €925 tot wel €2200.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De onkosten liggen tussen de €425 tot wel €1325.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Makkinga is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De prijzen schommelen tussen de €225 tot €1175.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen liggen tussen de €310 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Makkinga.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Praktische markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €730 en €1775.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Makkinga: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties variëren tussen de €320 en €975. In het boxje hieronder bespreken we de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, simpel te installeren, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Je hebt allerlei types zoals dakraam, verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende en het duo rolgordijn. De onkosten liggen zo tussen de €65,00 tot €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Makkinga: eenvoudig zelf te installeren.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en rustieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan tarieven van €115 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie een tarief van €65 tot wel €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Makkinga: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit tientallen vormen en materialen als o.a. hout, stof, aluminium, kunststof, PVC. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan tarieven van €75 tot wel €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. aluminium, bamboe, hout, kunststof, stof. Toe te passen voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Makkinga voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen starten vanaf €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Makkinga bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, voorzethor, rolhor, lamellenhor, inzethor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij circa €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €650.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, valraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende onderdelen: het type product, het gewenste materiaal, de afmeting en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Makkinga in juni 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2075
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€395 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€275 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1350
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €145
Lamellen150 x 100 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €230
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €300
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Makkinga. In de tabel hieronder bieden wij een aanvulling op de meest bekende merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Karwei, IKEA, Praxis en Leen Bakker, Formido, Bol.com, Wehkamp, Kwantum.
 • Andere merken: Weinor, Novoferm, Bece, Husol, Toppoint, Roma en Copaco, Sunway, Lumenguard, Schlappi, Milano, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Ooststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Makkinga? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder verstrekken we gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site vind je ook montagebedrijven en bedrijven in Bontebok, Elsloo en Oldeberkoop.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest gekozen soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Zonwering offerte.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van het soort raam, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, stoffen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Makkinga?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard prijzen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Buitenscreens €235 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een basis rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €805). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €140 per kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, dessins en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Makkinga?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Makkinga. In dat geval komt in deskundige expert die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het product op de juiste manier vastzetten. Op die manier geniet je altijd van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met slinger is voldoende, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8423

Plaats een reactie