Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hemrik vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Hemrik? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en regel je al vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je tientallen afzonderlijke soorten. Op deze pagina vind je een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij delen we een kostenindicatie en namen van erkende zonwering specialisten in Hemrik en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-hemrik

Zonnescherm laten plaatsen in Hemrik

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hemrik middels een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het product goed opgehangen wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van specialisten in de gemeente. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Hemrik en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De montage-specialist levert het uitvalscherm of de shutters zoals gewenst. Ga altijd na of het volgens de handleiding is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Hemrik

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Hemrik werkt het beste om je woning wat te verkoelen. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere modellen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 tot zo’n €2725. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest moderne systemen.

Het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Disclaimer: het systeem kan vies worden door regen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €925 tot wel €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten komen uit tussen de €450 t/m €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Hemrik is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De verwachte tarieven variëren tussen de €275 tot zo’n €1050.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen variëren tussen de €310 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Hemrik.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Advies over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van de woning. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten bedragen tussen de €710 t/m €1850.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Hemrik: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven schommelen tussen de €350 – €850. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos zelf te plaatsen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei soorten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, verduisterende, dakraam, transparante en de duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €55,00 – €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hemrik: zonder problemen zelf te monteren.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en huiselijke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op onkosten van €115 tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht kosten van €52,5 tot +/- €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Hemrik: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Je kunt kiezen uit diverse dessins en materialen als bijvoorbeeld aluminium, PVC, hout, stof, kunststof. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie prijzen van €65 tot €230.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. aluminium, hout, bamboe, pvc, kunststof. Ideaal voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten beginnen bij circa €70 en lopen op tot €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Hemrik met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten starten bij om en nabij de €430 en kunnen oplopen tot €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Hemrik geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, rolhor, hordeur, inzethor, voorzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit type weert muggen en vliegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven beginnen bij circa €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, uitzetraam, draairaam, vast raam, valraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van diverse keuzes: het model, het soort materiaal, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hemrik in juni 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€865 – €2250
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€375 – €1250
Screenstot 400 cm breed€270 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€280 – €1225
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €175
Lamellen200 x 180 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €210
Plisségordijnen100 breed€125 – €350
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hemrik. Hierna bekijk je uitleg over de populairste merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, IKEA, Gamma, Hornbach en Kwantum, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Andere merken: Bece, Weinor, Deponti, Husol, Novoferm, Roma en Schlappi, Copaco, Lumenguard, Milano, Sunway, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Opsterland

Goedkope zonwering kopen in Hemrik? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna verstrekken we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker vergelijk je ook monteurs en shops in Tijnje, Jubbega en Terwispel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de beste soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van het type raam, de ligging van je huis, de stijl van de woning en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, stoffen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Hemrik?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €625. Screens €220 per raam / kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een normaal rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €780). Alternatieve producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 per raam / kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: het product, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Hemrik?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Hemrik. In dat geval komt in lokale expert die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het systeem degelijk monteren. Op die manier geniet je altijd van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8409

Plaats een reactie