Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ureterp vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Ureterp? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en regel je al vanaf €90,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Mogelijk creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit enorm veel verschillende systemen. Op dit platform delen we een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij doorzoek je een kostenindicatie en een lijst met diverse zonwering specialisten in Ureterp en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-ureterp

Zonnescherm laten plaatsen in Ureterp

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ureterp via een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het scherm degelijk aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je snel vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Ureterp en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de installateurs. De installateur monteert het terrasscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of het netjes is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Ureterp

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Ureterp is zeer handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere modellen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei dessins en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 – €2700. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest verkochte oplossingen.

Het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Advies: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen liggen tussen de €850 – €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven schommelen tussen de €350 – €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kan goed tegen een stootje.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Ureterp is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €300 tot wel €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale prijzen liggen tussen de €340 en €1500 voor rolluiken bestellen in Ureterp.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Koopgids markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van het huis. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte prijzen variëren tussen de €600 tot €1725.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Ureterp: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen liggen tussen de €300 – €850. Bijgaand behandelen we de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende types zoals transparante, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €62,50 en €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ureterp: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en brocante uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een prijs van €100 tot zo’n €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie prijsindicaties van €60 tot €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Ureterp: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten gigantisch veel vormen en materialen als hout, stof, kunststof, PVC, aluminium. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan tarieven van €65 tot €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals pvc, aluminium, hout, bamboe, stof. Perfect voor brede / grote ramen en passen perfect bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Ureterp op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij circa €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €940.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ureterp zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: voorzethor, hordeur, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij circa €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €625.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via een aantal factoren: het type model, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsopties. In het volgende blokje bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ureterp in mei 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€820 – €2300
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€370 – €1350
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1075
Rolluik200 cm – 400 cm breed€285 – €1275
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €160
Lamellen180 x 180 cm€70 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €240
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €320
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Ureterp. In het volgende blokje bieden wij een overzicht met de meest verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Praxis, IKEA, Karwei & Wehkamp, Formido, FonQ, Kwantum, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Husol, Weinor, Deponti, Toppoint, Bece, Roma & Swela, Dickson, Milano, Copaco, Lumenguard, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Opsterland

Goedkope zonwering kopen in Ureterp? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder delen we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site kom je ook in contact met montagepartners en showrooms in Beetsterzwaag, Siegerswoude en Nij Beets.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest ideale binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Shutters.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in diverse kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Ureterp?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De actuele onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Zonnescreens €210 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een normaal rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €750). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale bedragen hangen af van: het model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, kleuren en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Ureterp?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Ureterp. Hierbij komt er een capabele monteur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het zonnescherm goed monteren. Dankzij de montageservice geniet je altijd van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met stang of band is op zich ok, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9247

Plaats een reactie