Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Deursen-Dennenburg vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Deursen-Dennenburg? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €67,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is geschikt om je woning koel te houden. In veel situaties win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Op dit portaal vind je een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens verstrekken we gemiddelde tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Deursen-Dennenburg en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-deursen-dennenburg

Zonnescherm laten plaatsen in Deursen-Dennenburg

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Deursen-Dennenburg via een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de goede manier bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig experts in de gemeente. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Deursen-Dennenburg en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De professional hangt het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Test of de totale constructie correct is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Deursen-Dennenburg

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Deursen-Dennenburg is praktisch om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige modellen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot zo’n €2750. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest bekende oplossingen.

Details over terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Disclaimer: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De tarieven variëren tussen de €800 tot zo’n €2100.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven komen uit tussen de €300 t/m €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Deursen-Dennenburg is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €225 en €1150.

 • Bedekt het hele raam.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De totale investeringen komen uit tussen de €250 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Deursen-Dennenburg.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van woningen. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten variëren tussen de €640 tot zo’n €1700.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Deursen-Dennenburg: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen komen uit tussen de €350 en €975. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest populaire producten.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, snel en simpel te bevestigen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in talloze dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen verschillende varianten zoals transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, elektrische en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €57,50 – €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Deursen-Dennenburg: heel simpel zelf te monteren.
 • Te bestellen in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie prijzen van €100 tot €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan prijsindicaties van €60 tot €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Deursen-Dennenburg: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel kleuren en materialen als onder andere aluminium, stof, kunststof, bamboe, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een kostenplaatje van €80 tot +/- €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van bamboe, hout, stof, kunststof, aluminium. Ideaal voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Deursen-Dennenburg professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Deursen-Dennenburg zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, voorzethor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze beschermt tegen ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten beginnen bij circa €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal opties: het soort model, materiaaltypes, de maximale breedte en de manier van bedienen. In het volgende schema bespreken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Deursen-Dennenburg in juni 2024.

Model zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2275
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€380 – €1600
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €1200
Rolluik1 – 4 meter breed€305 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €140
Lamellen200 x 180 cm€75 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €250
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Deursen-Dennenburg. In het schema hieronder bekijk je informatie over de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis & Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Bekijk ook: Weinor, Novoferm, Deponti, Roma, Husol, Bece en Copaco, Lumenguard, Milano, Sunway, Swela, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Oss

Goedkope zonwering kopen in Deursen-Dennenburg? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel bekijk je bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform kom je ook in contact met monteurs en shops in Velddriel, Dieden en Alem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, prints en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Deursen-Dennenburg?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €250 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1000. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €830). Overige producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €100 per raam / kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, materiaaltypes, kleur en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Deursen-Dennenburg?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Deursen-Dennenburg. Hierbij komt een gespecialiseerde expert die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman het model volgens de documentatie bevestigen. Dankzij deze service geniet je van efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met stang of band is voldoende, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5352

Plaats een reactie