Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westendorp vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Westendorp? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is er al vanaf €85,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn immens veel diverse combinaties. Op dit platform doorzoek je een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens verstrekken we een indicatie van de kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Westendorp en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-westendorp

Zonnescherm laten plaatsen in Westendorp

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Westendorp via een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het systeem juist opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen uit de buurt. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van de screens of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, extra schaduw, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Westendorp en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De monteur installeert het knikarmscherm of de plissés zoals afgesproken. Test of het volgens de handleiding is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Westendorp

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Westendorp wordt met name toegepast om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere varianten zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 – €2625. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest populaire modellen.

Het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Tip: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen liggen tussen de €875 t/m €2225.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten variëren tussen de €425 tot wel €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Westendorp is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties schommelen tussen de €400 t/m €1075.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De onkosten liggen tussen de €330 – €1350 voor rolluiken bestellen in Westendorp.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Adviezen over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van huizen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten komen uit tussen de €640 – €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een lage temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Westendorp: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties bedragen tussen de €370 en €875. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te installeren, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei types zoals verduisterende, dakraam, elektrische, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €52,50 tot €190.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westendorp: heel simpel zelf te monteren.
 • Assortiment in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en authentieke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met prijzen van €115 oplopend tot €300.

 • Voor een knus interieur.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie een tarief van €47,5 tot €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Westendorp: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen zoals bijv. bamboe, stof, hout, aluminium, kunststof. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op kosten van €77,5 tot zo’n €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals kunststof, pvc, hout, stof, bamboe. Toe te passen voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven beginnen bij circa €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Westendorp op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, valramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij zo’n €440 en lopen op tot €910.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Westendorp bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, rolhor, hordeur, inzethor, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij circa €75 en kunnen oplopen tot €800.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draairaam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd via een aantal opties: het type model, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Westendorp in juni 2024.

Zonwering typeFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2175
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1325
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1000
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €150
Lamellen100 x 50 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €210
Plisségordijnen110 cm breed€110 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Westendorp. Hierna bekijk je uitleg over de populairste merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Hubo, Gamma en Formido, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, Bol.com.
 • Overweeg ook: Bece, Husol, Novoferm, Roma, Weinor, Deponti & Dickson, Milano, Copaco, Sunway, Swela, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Oude IJsselstreek

Goedkope zonwering kopen in Westendorp? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel tonen wij contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker check je ook montagepartners en shops in Braamt, Heelweg en Wijnbergen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, modellen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Westendorp?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €700. Buitenscreens €265 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €765). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €140 per kozijn). De totale onkosten hangen af van: het product, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, kleur en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Westendorp?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Westendorp. Dan komt er een capabele montagepartner die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Hierna zal de montagepartner het zonnescherm degelijk ophangen. Dankzij deze service geniet je van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen starten bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7054

Plaats een reactie