Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Grashoek vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Grashoek? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is er al vanaf €50,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Ook creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit geweldig veel afzonderlijke toepassingen. Op dit platform verstrekken we een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien bieden we de geschatte kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Grashoek en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-grashoek

Zonnescherm laten plaatsen in Grashoek

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Grashoek via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste manier bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten in de gemeente. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het product. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en leukste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Grashoek en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De specialist monteert het knikarmscherm of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Test of het product goed is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Grashoek

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Grashoek werkt erg goed om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele producten zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse dessins en maten. Houd rekening met kosten tussen de €325 en €2875. In het stukje hierna beoordelen we de beste modellen.

Waarom kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Advies: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De kosten liggen zo tussen de €900 tot €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen bedragen tussen de €425 tot zo’n €1275.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Grashoek is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen bedragen tussen de €225 tot €1050.

 • De cassette is klein en compact.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Informatie over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven komen uit tussen de €260 – €1325 voor rolluiken bestellen in Grashoek.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Investeren in markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van woonhuizen. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale tarieven liggen tussen de €650 tot zo’n €1625.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Grashoek: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen bedragen tussen de €340 tot €950. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, simpel aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in honderden prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende types zoals lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €50,00 – €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Grashoek: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Aanbod in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en unieke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan een kostenplaatje van €90 tot zo’n €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €62,5 tot zo’n €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Grashoek: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. In het assortiment zitten mega veel vormen en materialen als onder andere hout, bamboe, PVC, stof, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een tarief van €75 tot wel €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, stof, kunststof, hout, pvc. Handig voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven beginnen bij zo’n €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Grashoek in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €920.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Grashoek zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: plissé hor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, inzethor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen starten bij gemiddeld €82,5 en kunnen oplopen tot €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draairaam, uitzetraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse factoren: het soort systeem, het materiaal, het formaat en de manier van bedienen. In de volgende tabel tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Grashoek in juni 2024.

Model zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2125
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€375 – €1550
Screens3 – 4 meter breed€240 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €165
Lamellen100 x 50 cm€55 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €220
Plisségordijnen140 cm breed€110 – €380
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Grashoek. In het volgende blokje tonen wij een aanvulling op de grootste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Praxis, Hubo, Karwei & Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Bekijk ook: Weinor, Deponti, Toppoint, Roma, Husol, Bece en Milano, Lumenguard, Dickson, Sunway, Copaco, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Peel en Maas

Goedkope zonwering kopen in Grashoek? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema bespreken we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform ontdek je ook leveranciers en bedrijven in Evertsoord, Beringe en Panningen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We beschrijven nu de mooiste zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre of Terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in meerdere kleuren, dessins en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Grashoek?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde prijzen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €725. Buitenscreens €225 op basis van 1 raam. Kies je voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een instap-rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €800). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €135 per raampartij). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, dessins en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Grashoek?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Grashoek. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde professional die de raampartij opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het zonnescherm juist bevestigen. Op die manier heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met slinger of band werkt prima, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens beginnen bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5985

Plaats een reactie