Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waarde vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Waarde? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Je laat dit al plaatsen vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is ideaal om zonnestralen te weren. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit gigantisch veel verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast check je een kostenindicatie en een tabel met diverse zonwering specialisten in Waarde en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-waarde

Zonnescherm laten plaatsen in Waarde

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Waarde door een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat alles op de goede manier vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met bedrijven uit de buurt. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Waarde en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De vakman levert het zonneschermen of de duettes zoals jij dat wilt. Ga altijd na of de totale constructie correct is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Waarde

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Waarde is zeer handig om de zon en warmte te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige producten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende prints en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 – €2675. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest praktische keuzes.

Nieuwe knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Let op: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €925 t/m €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €475 tot wel €1275.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Waarde biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven liggen zo tussen de €200 tot zo’n €1100.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven liggen tussen de €360 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Waarde.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Tips voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van het pand. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen komen uit tussen de €610 – €1975.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Waarde: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten liggen tussen de €360 tot €975. In de box hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, moeiteloos op te hangen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn allerlei types zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, waterafstotende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €55,00 tot €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waarde: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en authentieke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht een tarief van €100 tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met een prijskaartje van €50 tot €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Waarde: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. In het assortiment zitten mega veel kleuren en materialen als bamboe, stof, aluminium, PVC, hout. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €72,5 tot +/- €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals stof, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Geschikt voor brede / grote ramen en matchen goed met een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten bij gemiddeld €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Waarde op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen, valramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €960.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Waarde zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven beginnen bij circa €67,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €575.

 • Breed inzetbaar: draairaam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende keuzes: het model, het gewenste materiaal, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hieronder delen we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Waarde in april 2024.

ZonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€855 – €2075
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€365 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€270 – €1050
Rolluik1 – 4 meter breed€330 – €1325
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €145
Lamellen200 x 250 cm€50 – €215
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €270
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €340
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zeeland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Waarde. Hieronder vergelijk je uitleg over de meest bekende merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis & FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Check ook: Bece, Deponti, Roma, Toppoint, Weinor, Novoferm en Milano, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Swela, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Reimerswaal

Goedkope zonwering kopen in Waarde? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna verstrekken we adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform ontdek je ook monteurs en shops in Yerseke, Oostdijk en Rilland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die matcht met de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest handige zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Shutters.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, prints en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Waarde?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €650. Zonnescreens €285 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een instap-rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €825). Overige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, het formaat, soort bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Waarde?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Waarde. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige professional die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de zonwering vakkundig aanbrengen. Zo heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met slinger werkt prima, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens starten bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4414

Plaats een reactie