Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rheden vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Rheden? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben de wereld aan afzonderlijke combinaties. Op dit portaal check je een handige keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast verstrekken we een kostenindicatie en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Rheden en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-rheden

Zonnescherm laten plaatsen in Rheden

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Rheden door een professionele zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie juist aangesloten wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Rheden en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. Het installatiebedrijf hangt het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals overeengekomen. Toets of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Rheden

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Rheden is de meest efficiënte manier om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere artikelen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende materialen en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 tot wel €2700. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest handige producten.

Waar kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Tip: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De tarieven liggen tussen de €825 – €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten liggen zo tussen de €325 – €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Rheden komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten liggen tussen de €250 tot wel €1200.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Te integreren in het kozijn.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen variëren tussen de €300 en €1425 voor rolluiken bestellen in Rheden.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Nieuwe markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het huis. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte kosten komen uit tussen de €740 t/m €1600.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Rheden: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €390 en €850. In deze koopgids bespreken we de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te installeren, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €52,50 tot €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rheden: eenvoudig zelf te installeren.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en brocante ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan onkosten van €115 tot zo’n €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Houd rekening met een kostenplaatje van €50 tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Rheden: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit gigantisch veel modellen en materialen zoals bijv. stof, bamboe, kunststof, hout, aluminium. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie een prijskaartje van €82,5 tot €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. aluminium, hout, kunststof, stof, pvc. Perfect voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Rheden met exclusieve afwerking

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten starten vanaf €480 en lopen op tot €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Rheden bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, voorzethor, inzethor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten beginnen bij zo’n €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €725.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei zaken: het soort product, materiaaltypes, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Rheden in april 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€850 – €2075
Uitvalschermtot 5 meter breed€390 – €1575
Screens1 – 4 meter breed€275 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1275
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €155
Lamellen180 x 180 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €270
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Rheden. In de volgende tabel bespreken we details over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach & Formido, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com.
 • Overige merken: Novoferm, Bece, Husol, Roma, Deponti, Weinor & Schlappi, Milano, Swela, Dickson, Copaco, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Rheden

Goedkope zonwering kopen in Rheden? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna vergelijk je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform ontdek je ook monteurs en showrooms in Doetinchem, Brummen en Montferland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, vormen en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Rheden?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De standaard tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €750. Zonnescreens €290 per raam / kozijn. Bij een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een standaard rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €835). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 per kozijn). De totale investeringen hangen af van: type systeem, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Rheden?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Rheden. In die situaties komt een lokale expert die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de expert het model goed aanbrengen. Zo geniet je van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatige bediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met stang of band is acceptabel, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6990, 6991Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie