Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wouwse Plantage vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Wouwse Plantage? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is er al vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is zeer handig om zonnestralen te weren. In veel situaties creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel verschillende soorten. Op dit portaal geven we een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop bekijk je de huidige tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Wouwse Plantage en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-wouwse-plantage

Zonnescherm laten plaatsen in Wouwse Plantage

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wouwse Plantage via een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het systeem goed aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je gemakkelijk bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Wouwse Plantage en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de monteurs. De vakman hangt het uitvalscherm of de shutters zoals afgesproken. Toets of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Wouwse Plantage

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Wouwse Plantage werkt het beste om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere systemen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 en €2525. In het stukje hierna delen we veel info over de meest bekende types.

Investeren in terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Let op: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen schommelen tussen de €925 t/m €2150.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven schommelen tussen de €425 tot zo’n €1225.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Wouwse Plantage biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen liggen tussen de €375 t/m €1200.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Te integreren in het kozijn.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale prijzen bedragen tussen de €260 – €1225 voor rolluiken bestellen in Wouwse Plantage.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van het pand. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijsindicaties liggen tussen de €620 tot zo’n €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een lage temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Wouwse Plantage: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten bedragen tussen de €300 tot €825. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke types.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te bevestigen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden allerlei soorten zoals transparante, verduisterende, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam en een duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €52,50 tot €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wouwse Plantage: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen geven een speelse en karakteristieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op prijzen van €105 oplopend tot €425.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een kostenplaatje van €55 tot €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Wouwse Plantage: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Je kunt kiezen uit mega veel modellen en materialen als stof, hout, aluminium, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met een prijs van €70 tot +/- €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals kunststof, stof, hout, pvc, bamboe. Handig voor kolossale / grote ramen en bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen beginnen bij €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Wouwse Plantage voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, schuiframen, valramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij circa €400 en lopen op tot €880.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Wouwse Plantage geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, rolhor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten beginnen bij €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse thema’s: het soort systeem, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wouwse Plantage in april 2024.

Zonwering typeGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€820 – €2375
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€400 – €1575
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €165
Lamellen200 x 200 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €200
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €340
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wouwse Plantage. In het overzicht hierna bekijk je een toelichting op de meest verkochte merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Hornbach, Gamma, Praxis en Kwantum, Bol.com, Formido, FonQ, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Bece, Roma, Weinor, Deponti, Toppoint, Husol en Dickson, Sunway, Schlappi, Swela, Copaco, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Roosendaal

Goedkope zonwering kopen in Wouwse Plantage? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder bieden wij adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform check je ook leveranciers en winkels in Schijf, Heerle en Wouw.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest ideale zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in diverse kleuren, vormen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Wouwse Plantage?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele kosten bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €575. Screens €285 per raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €810). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €120 per raam). De totale kosten hangen af van: de gewenste producten, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Wouwse Plantage?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Wouwse Plantage. Hierbij komt er een capabele professional die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de expert de zonwering fatsoenlijk monteren. Met deze klusservice geniet je altijd van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met opwindmechanisme werkt prima, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, handzender) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4725

Plaats een reactie