Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schiermonnikoog vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Schiermonnikoog? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies werkt erg goed tegen hevige zon. Tevens behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit immens veel diverse producten. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze bekijk je een kostenindicatie en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Schiermonnikoog en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-schiermonnikoog

Zonnescherm laten plaatsen in Schiermonnikoog

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Schiermonnikoog via een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het systeem volgens de documentatie vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je razendsnel specialisten uit de buurt. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, extra schaduw, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en comfortabelste keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Schiermonnikoog en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de montagepartner. De professional installeert het knikarmscherm of de plissés zoals besproken. Test of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Schiermonnikoog

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Schiermonnikoog is de meest efficiënte manier om je woning wat te verkoelen. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige systemen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei kleuren en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot €2525. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest verkochte producten.

Meer informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Disclaimer: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De normale tarieven bedragen tussen de €800 tot €2200.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €425 tot wel €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Schiermonnikoog is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De normale prijzen bedragen tussen de €400 tot €1100.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale tarieven bedragen tussen de €250 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Schiermonnikoog.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Adviezen over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het huis. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte tarieven komen uit tussen de €710 tot wel €1675.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Schiermonnikoog: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €300 en €850. In de box hieronder behandelen we de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen variëren tussen de €62,50 – €190.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schiermonnikoog: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Aanbod in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen bieden een luxe en rustieke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €105 tot €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met een prijs van €62,5 tot zo’n €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Schiermonnikoog: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit tientallen systemen en materialen als kunststof, bamboe, PVC, hout, aluminium. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan onkosten van €75 tot +/- €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. aluminium, pvc, kunststof, hout, bamboe. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten vanaf €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Schiermonnikoog direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten beginnen bij zo’n €460 en lopen op tot €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Schiermonnikoog zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten starten bij om en nabij de €85 en kunnen oplopen tot €625.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal opties: de productcategorie, de materiaaltypes, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Schiermonnikoog in juli 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2100
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€395 – €1425
Screens1 – 3 meter breed€290 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€285 – €1200
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €175
Lamellen250 x 150 cm€80 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €230
Plisségordijnen110 cm breed€100 – €360
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Schiermonnikoog. Hierna bieden wij uitleg over de meest verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hornbach, Gamma, Hubo & Wehkamp, Formido, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Bece, Weinor, Deponti, Toppoint, Novoferm, Husol en Sunway, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Dickson, Milano.

Zonwering experts in regio van Schiermonnikoog

Goedkope zonwering kopen in Schiermonnikoog? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna vergelijk je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website vind je ook montagebedrijven en shops in Smallingerland, Dantumadiel en Leeuwarden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de beste zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre & Terras
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in velerlei kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Schiermonnikoog?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De standaard kosten bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €700. Zonnescreens €250 op basis van één kozijn. Bij een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een basis rolluik kost €450. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €805). Alternatieve keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €110 per raam / kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, het formaat, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, dessins en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Schiermonnikoog?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Schiermonnikoog. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige professional die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de montagepartner het systeem vakkundig monteren. Dankzij deze service ben je verzekerd van goede zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met slinger of band werkt prima, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken en schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9166

Plaats een reactie