Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwersluis vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Nieuwersluis? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Een goedkoop systeem is er al voor €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn ontzettend veel verschillende systemen. Op dit platform check je een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast geven we gemiddelde kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Nieuwersluis en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-nieuwersluis

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwersluis

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwersluis via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het scherm op de juiste wijze aangebracht wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je snel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Nieuwersluis en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de monteurs. Het installatiebedrijf monteert het zonneschermen of de shutters zoals besproken. Controleer of de totale constructie correct is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Nieuwersluis

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Nieuwersluis is ideaal om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele systemen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in velerlei vormen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 tot €2750. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen oplossingen.

De beste knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels de knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Belangrijk: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De onkosten liggen zo tussen de €850 tot €2025.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties liggen tussen de €450 t/m €1225.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Nieuwersluis is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen variëren tussen de €200 en €1025.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De tarieven variëren tussen de €310 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Nieuwersluis.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €670 tot €1775.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een heerlijke temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Nieuwersluis: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven variëren tussen de €350 – €825. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei types zoals lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De kosten schommelen tussen de €50,00 tot €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwersluis: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en authentieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €100 tot zo’n €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met prijsindicaties van €52,5 tot €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Nieuwersluis: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen kleuren en materialen als onder andere stof, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een tarief van €77,5 tot zo’n €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals kunststof, hout, stof, aluminium, pvc. Praktisch voor brede / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwersluis vakkundig gemonteerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nieuwersluis geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hordeur, voorzethor, plissé hor, lamellenhor, rolhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem weert ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Breed inzetbaar: draairaam, valraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse zaken: het type model, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en de bediening. In het volgende blokje delen we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwersluis in april 2024.

Model zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2200
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€360 – €1625
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1425
Rolgordijn100 x 175 cm€80 – €165
Lamellen100 x 250 cm€50 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €200
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €320
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Utrecht.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Nieuwersluis. In de onderstaande tabel bieden wij details over de grootste merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, IKEA, Hornbach, Karwei en Wehkamp, FonQ, Kwantum, Bol.com, Formido.
 • Overweeg ook: Bece, Husol, Novoferm, Roma, Toppoint, Weinor en Lumenguard, Sunway, Schlappi, Milano, Dickson, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Stichtse Vecht

Goedkope zonwering kopen in Nieuwersluis? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vind je ook installateurs en bedrijven in Breukeleveen, Loenen aan de Vecht en Nieuwer Ter Aa.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de mooiste soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De beste zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, stoffen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Nieuwersluis?

De tarieven van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €575. Screens €200 per raam / kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €770). Alternatieve binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €100 per kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, het soort materiaal, kleuren en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Nieuwersluis?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Nieuwersluis. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde montagepartner die de raampartij inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het zonnescherm op de goede manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met slinger of band is voldoende, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3630, 3631

Plaats een reactie