Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Koufurderrige vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Koufurderrige? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Daarbij realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je tientallen afzonderlijke systemen. Op dit platform verstrekken we een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Ook verstrekken we een indicatie van de kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Koufurderrige en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-koufurderrige

Zonnescherm laten plaatsen in Koufurderrige

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Koufurderrige middels een goede zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem goed aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je razendsnel specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Koufurderrige en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De installateur hangt het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Ga altijd na of het product goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Koufurderrige

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Koufurderrige is het meest geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige opties zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei vormen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 en €2750. In het volgende gedeelte behandelen we de meest populaire types.

Het kopen van terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Noemenswaardig: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €825 t/m €2125.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €425 en €1200.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Koufurderrige komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven variëren tussen de €200 en €1175.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde tarieven variëren tussen de €340 – €1350 voor rolluiken bestellen in Koufurderrige.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Enorm lange levensduur.

Nieuwe markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De onkosten schommelen tussen de €630 t/m €1675.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Koufurderrige: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten liggen zo tussen de €340 en €825. Bijgaand lees je informatie over de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos aan te brengen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €60,00 – €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Koufurderrige: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en authentieke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan kosten van €90 tot +/- €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie onkosten van €47,5 tot €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Koufurderrige: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit tientallen vormen en materialen als o.a. stof, PVC, aluminium, kunststof, hout. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht kosten van €70 tot zo’n €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. bamboe, kunststof, pvc, aluminium, stof. Handig voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten bij om en nabij de €55 en kunnen oplopen tot €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Koufurderrige voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen beginnen bij zo’n €450 en lopen op tot €870.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Koufurderrige zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: rolhor, hordeur, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De onkosten beginnen bij zo’n €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €750.

 • Breed inzetbaar: vast raam, valraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn afhankelijk van allerlei onderdelen: het type model, de materiaalkeuze, het formaat en afwerking plus bediening. Hieronder tref je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Koufurderrige in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€835 – €2225
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€400 – €1525
Screenstot 4 meter breed€265 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€315 – €1200
Rolgordijn150 x 250 cm€45 – €155
Lamellen150 x 100 cm€75 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €240
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €320
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Koufurderrige. Hierna vind je details over de populairste merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Karwei, IKEA, Praxis en Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Formido, Kwantum.
 • Check ook: Husol, Weinor, Novoferm, Bece, Roma, Toppoint en Lumenguard, Milano, Copaco, Dickson, Swela, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Koufurderrige? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder bespreken we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform kom je ook in contact met monteurs en verkopers in Boornzwaag, Lemmer en Legemeer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolluiken.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Koufurderrige?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde investeringen bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Buitenscreens €210 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een basis rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €275 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €770). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €130 op basis van 1 raam). De totale bedragen hangen af van: het type / model, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, dessins en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Koufurderrige?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Koufurderrige. Hierbij komt er een gediplomeerde installateur die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de vakman het zonnescherm goed bevestigen. Met deze klusservice geniet je altijd van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8529

Plaats een reactie