Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Landerum vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Landerum? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is het meest effectief om je woning koel te houden. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse soorten. Op dit portaal geven we een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien check je gemiddelde kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Landerum en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-landerum

Zonnescherm laten plaatsen in Landerum

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Landerum middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het systeem juist opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Landerum en regio. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De installateur installeert het terrasscherm of de lamellen zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het netjes is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Landerum

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Landerum wordt gekocht door mensen om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele toepassingen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel kleuren en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 en €2875. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest handige systemen.

Informatie over terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Let op: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven liggen tussen de €850 tot wel €2250.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Moderne eigentijdse look.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €375 – €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Landerum komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De verwachte kosten bedragen tussen de €350 tot €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Te integreren in het kozijn.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De totale investeringen schommelen tussen de €360 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Landerum.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Koopgids markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van het gebouw. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De tarieven liggen tussen de €600 tot €1850.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een fijne temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Landerum: alles over inmeten en ophangen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties bedragen tussen de €330 tot €875. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, eenvoudig op te hangen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €60,00 – €150.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Landerum: zonder problemen zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €110 tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan prijsindicaties van €47,5 tot €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Landerum: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen modellen en materialen zoals onder andere PVC, hout, aluminium, bamboe, stof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie een tarief van €85 tot +/- €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. pvc, stof, hout, kunststof, bamboe. Handig voor lange / grote ramen en matchen goed met een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij circa €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Landerum op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten vanaf €420 en kunnen oplopen tot €850.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Landerum bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: rolhor, lamellenhor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten vanaf €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse opties: het artikel, de materiaalkeuze, de afmetingen en de bediening. In het volgende blokje tref je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Landerum in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2225
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1475
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €165
Lamellen180 x 180 cm€45 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €250
Plisségordijnen100 x 180 cm€105 – €330
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Landerum. Hieronder vergelijk je details over de beste verkochte merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, IKEA, Praxis, Hornbach en Wehkamp, Kwantum, Bol.com, FonQ, Formido.
 • Overige merken: Bece, Novoferm, Roma, Husol, Weinor, Deponti & Milano, Swela, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Terschelling

Goedkope zonwering kopen in Landerum? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna vind je bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site bekijk je ook installatiepartners en shops in Kinnum, Formerum en Midsland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op jouw stijl. We beschrijven nu de mooiste zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, vormen en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Landerum?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De geschatte tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Zonnescreens €215 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1225. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een standaard rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €845). Betaalbare binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam / kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de grootte van het systeem, bediening, materiaaltypes, kleuren en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Landerum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Landerum. Er komt dan een gediplomeerde monteur die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het systeem degelijk ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met een handslinger is op zich ok, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, handzender, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8893

Plaats een reactie