Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kinnum vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Kinnum? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is er al vanaf €67,50. Professionele buitenzonwering als een screen is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben de wereld aan afzonderlijke oplossing. Via deze website geven we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij verstrekken we de huidige tarieven en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Kinnum en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-kinnum

Zonnescherm laten plaatsen in Kinnum

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Kinnum door een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat de installatie volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Kinnum en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De professional monteert het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Check of het netjes is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Kinnum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Kinnum is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige artikelen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei prints en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €375 en €2625. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest bekende systemen.

Laten monteren van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Advies: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijzen komen uit tussen de €825 tot wel €2250.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen bedragen tussen de €300 en €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Zeer windbestendig.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Kinnum is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties schommelen tussen de €400 en €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten schommelen tussen de €350 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Kinnum.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Altijd met goede garantie.

Meer informatie over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op de sfeer van woonhuizen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale prijzen variëren tussen de €660 tot zo’n €1975.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aangename temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Kinnum: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven schommelen tussen de €360 – €975. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest populaire opties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen verschillende types zoals dakraam, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €45,00 tot €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kinnum: heel simpel zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een knusse en landelijke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met prijsindicaties van €110 tot €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met prijsindicaties van €52,5 tot wel €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Kinnum: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit diverse soorten en materialen als onder andere stof, kunststof, bamboe, hout, aluminium. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een prijskaartje van €70 tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. stof, bamboe, hout, pvc, aluminium. Geschikt voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Kinnum inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij zo’n €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kinnum geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, rolhor, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij €67,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, draairaam, tuimelraam, valraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van velerlei opties: de productcategorie, het soort materiaal, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kinnum in juli 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€830 – €2250
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€375 – €1425
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1375
Rolgordijn120 x 100 cm€70 – €145
Lamellen250 x 250 cm€45 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €380
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Kinnum. In de tabel hierna verstrekken we informatie over de beste verkochte merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma en Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Overige merken: Deponti, Weinor, Roma, Husol, Toppoint, Novoferm & Dickson, Lumenguard, Swela, Schlappi, Copaco, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Terschelling

Goedkope zonwering kopen in Kinnum? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel vind je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vergelijk je ook fabrikanten en verkooppunten in Hee, Midsland en Kaard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We delen nu de meest handige zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Buitenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Kinnum?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale tarieven bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Zonnescreens €215 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €815). Voordelige keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 per kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: type systeem, het formaat, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, prints en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Kinnum?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Kinnum. Dan komt er een gespecialiseerde vakman die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het zonnescherm op de juiste manier monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd optimale zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger of band is acceptabel, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8885

Plaats een reactie