Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kaard vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Kaard? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en regel je al vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit geweldig veel afzonderlijke producten. Op dit platform vind je een handige keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bieden we een indicatie van de kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Kaard (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-kaard

Zonnescherm laten plaatsen in Kaard

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Kaard middels een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem goed gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven in de gemeente. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk type product past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en handigste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Kaard en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De installateur plaatst het terrasscherm of de duettes zoals gewenst. Controleer of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Kaard

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Kaard is praktisch om je woning wat te verkoelen. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel varianten zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende dessins en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 t/m €2925. In onderstaande alinea bespreken we de beste keuzes.

Details over knikarmschermen & terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Disclaimer: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen liggen zo tussen de €825 – €2250.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €475 t/m €1225.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Kaard is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten bedragen tussen de €400 en €1050.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De tarieven liggen zo tussen de €370 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Kaard.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Advies over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op de sfeer van de woning. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijsindicaties liggen zo tussen de €660 en €1650.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Kaard: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen liggen tussen de €370 – €900. In deze koopgids beoordelen we de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, simpel zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei types zoals dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, transparante en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €65,00 – €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kaard: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en landelijke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan prijzen van €105 tot wel €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met tarieven van €60 tot €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Kaard: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit oneindig veel systemen en materialen als bijv. PVC, hout, bamboe, kunststof, stof. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijsindicaties van €75 tot €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van hout, pvc, kunststof, aluminium, stof. Perfect voor brede / grote ramen en bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen beginnen bij zo’n €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Kaard vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €470 en lopen op tot €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Kaard zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, rolhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven starten bij gemiddeld €70 en lopen op tot €500.

 • Te monteren op: tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse factoren: het soort systeem, materiaaltypes, de afmetingen en de bediening. In het schema hieronder vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kaard in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2125
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1325
Screenstot 4 meter breed€285 – €1200
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €175
Lamellen250 x 150 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €330
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke winkel heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Kaard. In het overzicht hierna vergelijk je uitleg over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma & Formido, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Zie ook: Toppoint, Weinor, Roma, Husol, Deponti, Bece & Schlappi, Lumenguard, Milano, Dickson, Copaco, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Terschelling

Goedkope zonwering kopen in Kaard? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende schema delen we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform bekijk je ook installatiepartners en verkooppunten in Midlum, Baaiduinen en West-Terschelling.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met jouw stijl. We beschrijven nu de meest gekozen soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Bekijk snel meer details over: Shutters.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, soorten materialen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Kaard?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €575. Buitenscreens €245 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €260 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €820). Voordelige soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €135 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, het formaat, bediening, het gewenste materiaal, kleur en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Kaard?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Kaard. Hierbij komt een capabele professional die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de expert de producten op de juiste wijze monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor handbediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger of band werkt prima, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8883

Plaats een reactie