Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hee vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Hee? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en regel je al vanaf €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse systemen. Via deze website doorzoek je een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien check je gemiddelde kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Hee (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-hee

Zonnescherm laten plaatsen in Hee

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hee via een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het scherm juist vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten in de gemeente. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk model geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Hee en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De installateur levert het zonneschermen of de rolgordijnen zoals gewenst. Test of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Hee

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Hee is het meest doeltreffend om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere opties zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in diverse vormen en groottes. De kosten variëren tussen de €250 – €2825. In het stukje hierna beoordelen we de meest praktische toepassingen.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Belangrijk: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen bedragen tussen de €850 tot zo’n €2125.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €400 t/m €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Hee is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €400 tot zo’n €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De tarieven komen uit tussen de €320 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Hee.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van de woning. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven komen uit tussen de €690 en €1650.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Hee: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven liggen tussen de €310 tot €825. In het gedeelte hieronder beoordelen we de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk op te hangen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals kiepkantelraam, transparante, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende en een duo rolgordijn. De minimale investeringen komen uit tussen de €52,50 en €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hee: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en authentieke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met prijsindicaties van €115 tot wel €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan kosten van €47,5 tot €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Hee: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit gigantisch veel soorten en materialen zoals o.a. stof, bamboe, PVC, kunststof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op prijzen van €75 tot €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals kunststof, pvc, bamboe, aluminium, stof. Ideaal voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties starten bij gemiddeld €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hee op maat geproduceerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen beginnen bij zo’n €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hee bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hordeur, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Deze weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten vanaf €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €700.

 • Te monteren op: schuifraam, vast raam, draairaam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van verschillende aspecten: het type product, het materiaal, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hieronder delen we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hee in mei 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€855 – €2175
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1575
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1425
Rolgordijntot 3 meter breed€55 – €155
Lamellen180 x 180 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €240
Plisségordijnen160 cm breed€110 – €370
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Hee. In het overzicht hierna tonen wij een aanvulling op de populairste merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Gamma, Hornbach, Hubo en Formido, FonQ, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Andere merken: Weinor, Toppoint, Bece, Husol, Novoferm, Roma & Schlappi, Dickson, Sunway, Swela, Copaco, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Terschelling

Goedkope zonwering kopen in Hee? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje bieden wij contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker bekijk je ook installatiepartners en bedrijven in Wijnaldum, Kaard en Midlum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We delen nu de beste zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Plissegordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in meerdere kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Hee?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De standaard tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €240 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €820). Overige binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale bedragen hangen af van: het model, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hee?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Hee. In die situaties komt een lokale monteur die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het model volgens de documentatie monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met opwindmechanisme is voldoende, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8882

Plaats een reactie