Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Aldtsjerk vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Aldtsjerk? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak biedt een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse systemen. Op deze pagina doorzoek je een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop doorzoek je gemiddelde tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Aldtsjerk (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-aldtsjerk

Zonnescherm laten plaatsen in Aldtsjerk

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Aldtsjerk via een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel juist bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je razendsnel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Aldtsjerk en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De vakman monteert het zonneschermen of de lamellen zoals afgesproken. Ga altijd na of het product goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Aldtsjerk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Aldtsjerk werkt het beste om de zon en warmte te weren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €300 tot zo’n €2875. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest handige oplossingen.

Handige knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Let op: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen komen uit tussen de €850 tot zo’n €2250.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen komen uit tussen de €400 t/m €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kan goed tegen een stootje.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Aldtsjerk is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen zo tussen de €325 t/m €1100.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Te integreren in het kozijn.

Korte info over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €260 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Aldtsjerk.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van woningen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijzen liggen zo tussen de €750 t/m €1950.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Aldtsjerk: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €380 – €875. Bijgaand behandelen we de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te monteren, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, waterafstotende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €45,00 en €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Aldtsjerk: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en unieke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op kosten van €90 tot +/- €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €47,5 tot €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Aldtsjerk: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit diverse kleuren en materialen als onder andere hout, kunststof, PVC, stof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een kostenplaatje van €80 tot €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals bamboe, aluminium, hout, stof, pvc. Handig voor hoge / grote ramen en matchen goed met een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Aldtsjerk op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, valramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten beginnen bij zo’n €430 en lopen op tot €900.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Aldtsjerk bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, hordeur, inzethor, voorzethor, rolhor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen muggen en vliegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €77,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €500.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van velerlei factoren: het type model, de materiaaltypes, de afmetingen en de bediening. Hierna tref je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Aldtsjerk in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€385 – €1300
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €1000
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €155
Lamellen180 x 180 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €200
Plisségordijnen170 cm breed€100 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Aldtsjerk. In de tabel hierna tonen wij een aanvulling op de populairste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, IKEA, Gamma, Karwei & FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Andere merken: Weinor, Deponti, Bece, Toppoint, Roma, Novoferm & Copaco, Dickson, Milano, Schlappi, Sunway, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Tytsjerksteradiel

Goedkope zonwering kopen in Aldtsjerk? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje delen we gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vind je ook installatiepartners en verkooppunten in Gytsjerk, Readtsjerk en Oentsjerk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in verschillende kleuren, dessins en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Aldtsjerk?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De geschatte onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Buitenscreens €265 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een standaard rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €760). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €105 per kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleuren en prints en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Aldtsjerk?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Aldtsjerk. In die situaties komt een gediplomeerde installateur die de raampartij opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het systeem op de juiste manier aanbrengen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met slinger of band is werkbaar, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (via een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9064

Plaats een reactie