Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Readtsjerk vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Readtsjerk? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is al verkrijgbaar voor €82,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is zeer handig om zonnestralen te weren. In veel situaties win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan enorm veel afzonderlijke soorten. Op dit platform check je een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien check je een kostenindicatie en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Readtsjerk (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-readtsjerk

Zonnescherm laten plaatsen in Readtsjerk

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Readtsjerk via een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat de installatie volgens de documentatie bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten in de regio. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en comfortabelste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Readtsjerk en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. Het installatiebedrijf monteert het zonneschermen of de shutters zoals overeengekomen. Test of alles juist is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Readtsjerk

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Readtsjerk is het meest geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere toepassingen zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse dessins en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 en €2525. In de koopgids hierna behandelen we de beste systemen.

Het comfort van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven op het terras. Tip: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte kosten liggen zo tussen de €850 tot €2075.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten schommelen tussen de €425 tot wel €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Readtsjerk komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven variëren tussen de €375 t/m €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Te integreren in het kozijn.

Meer informatie over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De kosten variëren tussen de €270 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Readtsjerk.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het comfort van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale prijzen schommelen tussen de €650 – €1725.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Readtsjerk: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Ook brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen variëren tussen de €380 en €950. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse varianten zoals kiepkantelraam, transparante, elektrische, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €62,50 en €160.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Readtsjerk: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Aanbod in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een knusse en unieke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht een kostenplaatje van €110 tot €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan tarieven van €62,5 tot €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Readtsjerk: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden tientallen vormen en materialen als onder andere PVC, stof, aluminium, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een prijskaartje van €65 tot wel €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van aluminium, kunststof, bamboe, hout, pvc. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij €85 en kunnen oplopen tot €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Readtsjerk vakkundig gemonteerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, dakramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen starten bij gemiddeld €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Readtsjerk zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: rolhor, voorzethor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €625.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, valraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De juiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van een aantal keuzes: het model, materiaalgebruik, het formaat en de bediening. In het schema hieronder vergelijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Readtsjerk in juli 2024.

Zonwering typeFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2000
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€380 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1000
Rolluiktot 4 meter breed€305 – €1350
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €150
Lamellen250 x 250 cm€70 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €270
Plisségordijnen170 cm breed€125 – €360
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Readtsjerk. Hieronder vergelijk je informatie over de meest gekozen merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo & Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Formido.
 • Bekijk ook: Deponti, Husol, Novoferm, Toppoint, Roma, Bece & Swela, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Sunway, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Dantumadiel

Goedkope zonwering kopen in Readtsjerk? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna bekijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen ze je advies geven. Via dit platform vind je ook leveranciers en verkooppunten in Oentsjerk, Alde Leie en Mûnein.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, vormen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Readtsjerk?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde tarieven helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Screens €280 per raam. In het geval van een knikarmscherm betaal je ongeveer €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een standaard rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €760). Voordelige keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €105 op basis van 1 raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het product, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, prints en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Readtsjerk?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Readtsjerk. Hierbij komt een deskundige expert die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman de zonwering vakkundig monteren. Dankzij de montageservice ben je zeker van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met slinger werkt prima, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9067

Plaats een reactie