Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Earnewâld vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Earnewâld? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en regel je al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is praktisch om zonnestralen te weren. Daarnaast behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel verschillende soorten. Via deze website vind je een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze delen we gemiddelde kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Earnewâld en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-earnewald

Zonnescherm laten plaatsen in Earnewâld

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Earnewâld middels een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het systeem degelijk opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type product geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en leukste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Earnewâld en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De specialist monteert het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of alles juist is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Earnewâld

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Earnewâld wordt gekocht door mensen om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei vormen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 tot wel €2550. In onderstaande alinea behandelen we de meest handige keuzes.

Laten monteren van terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Let op: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten bedragen tussen de €800 – €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De kosten komen uit tussen de €300 tot zo’n €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Earnewâld komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De tarieven liggen tussen de €225 – €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Tips voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De totale investeringen liggen zo tussen de €360 en €1500 voor rolluiken bestellen in Earnewâld.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Schrikt inbrekers af.

Het comfort van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op het karakter van van huizen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen liggen tussen de €740 tot wel €1725.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Earnewâld: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties variëren tussen de €340 en €850. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest gekochte types.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, moeiteloos te installeren, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn allerlei soorten zoals elektrische, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €57,50 – €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Earnewâld: heel simpel zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en authentieke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met tarieven van €100 oplopend tot €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een tarief van €50 oplopend tot €180.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Earnewâld: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit mega veel modellen en materialen zoals onder andere stof, PVC, kunststof, bamboe, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met tarieven van €67,5 tot +/- €200.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. kunststof, hout, stof, pvc, bamboe. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Earnewâld inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Earnewâld bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: plissé hor, rolhor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten starten bij gemiddeld €80 en lopen op tot €775.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, draairaam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van velerlei opties: het soort model, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Earnewâld in juli 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2275
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€395 – €1300
Screenstot 400 cm breed€290 – €1200
Rolluik1 – 4 meter breed€305 – €1325
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €145
Lamellen200 x 200 cm€45 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €270
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €360
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Earnewâld. In de tabel hieronder verstrekken we uitleg over de beste verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hubo, Hornbach, IKEA & Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, Formido.
 • Overige merken: Weinor, Novoferm, Roma, Toppoint, Deponti, Husol en Swela, Copaco, Dickson, Sunway, Lumenguard, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Tytsjerksteradiel

Goedkope zonwering kopen in Earnewâld? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje vergelijk je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site vind je ook fabrikanten en winkels in Eastermar, Suwâld en Sumar.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in diverse kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Earnewâld?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard prijzen vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €600. Buitenscreens €230 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €815). Betaalbare binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €130 op basis van één kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de grootte van het systeem, soort bediening, type materiaal, kleuren en prints en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Earnewâld?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Earnewâld. In die situaties komt een gediplomeerde installateur die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de installateur het systeem vakkundig monteren. Zo ben je zeker van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met slinger of band is werkbaar, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9264

Plaats een reactie