Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eastermar vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Eastermar? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €90,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is ideaal om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien doorzoek je de huidige tarieven en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Eastermar en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-eastermar

Zonnescherm laten plaatsen in Eastermar

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Eastermar door een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat alles goed bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van experts die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de overkapping of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Eastermar en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. Het installatiebedrijf plaatst de screens of de jaloezieën zoals gewenst. Loop na of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Eastermar

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Eastermar is de meest efficiënte manier om warmte in huis te voorkomen. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende varianten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 tot wel €2600. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen modellen.

Offerte voor terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Disclaimer: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen schommelen tussen de €850 t/m €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €350 t/m €1250.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Eastermar is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten komen uit tussen de €250 t/m €1000.

 • Bedekt het hele raam.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €270 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Eastermar.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Ze beïnvloeden het karakter van van de woning. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale prijzen liggen tussen de €750 en €1750.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Eastermar: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten variëren tussen de €300 en €850. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, eenvoudig aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in meerdere prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt verschillende types zoals kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €57,50 en €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eastermar: zonder problemen zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een luxe en unieke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie een tarief van €95 tot wel €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met kosten van €47,5 tot €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Eastermar: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. In het assortiment zitten aanzienlijk veel vormen en materialen als stof, aluminium, kunststof, bamboe, hout. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een tarief van €82,5 tot €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van aluminium, bamboe, pvc, kunststof, hout. Toe te passen voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten vanaf €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Van elegant tot robuust.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Eastermar op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven starten vanaf €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Eastermar zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, voorzethor, rolhor, plissé hor, lamellenhor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven starten bij om en nabij de €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei keuzes: het soort product, type materiaal, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Eastermar in juli 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€860 – €2075
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1575
Screens1 – 3 meter breed€260 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1425
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €140
Lamellen250 x 150 cm€80 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €210
Plisségordijnen100 breed€125 – €320
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Eastermar. Hieronder bespreken we details over de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, IKEA, Hornbach & Wehkamp, FonQ, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Overweeg ook: Deponti, Novoferm, Weinor, Toppoint, Husol, Bece & Schlappi, Milano, Lumenguard, Dickson, Copaco, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Tytsjerksteradiel

Goedkope zonwering kopen in Eastermar? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder bekijk je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal check je ook montagebedrijven en shops in Ryptsjerk, Sumar en Noardburgum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest handige zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre & Terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in veel kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Eastermar?

De tarieven van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €280 op basis van één kozijn. In het geval van een zonnescherm betaal je al snel €1025. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een normaal rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €755). Overige opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €115 op basis van één kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, designs en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Eastermar?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Eastermar. Er komt dan een ervaren montagepartner die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de producten vakkundig bevestigen. Met deze klusservice profiteer je van uitstekende zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met stang of band werkt in de basis mooi, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9260, 9261

Plaats een reactie