Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Utrecht vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Utrecht? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is zeer handig om je woning koel te houden. Vaak win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse combinaties. Via deze website check je een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij doorzoek je de huidige tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Utrecht (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-utrecht

Zonnescherm laten plaatsen in Utrecht

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Utrecht door een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het product juist opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig bedrijven uit de buurt. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en comfortabelste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Utrecht en regio. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De monteur hangt het terrasscherm of gordijnen zoals overeengekomen. Toets of het netjes is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Utrecht

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Utrecht is het meest geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €500 t/m €2850. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest moderne modellen.

Laten monteren van terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Belangrijk: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven schommelen tussen de €875 tot zo’n €2125.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €350 – €1250.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Utrecht is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven liggen tussen de €375 tot wel €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen liggen zo tussen de €320 – €1225 voor rolluiken bestellen in Utrecht.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het installeren van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op de ambiance van het pand. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties schommelen tussen de €690 en €1775.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Utrecht: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties variëren tussen de €360 – €950. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig te monteren, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt allerlei types zoals kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen bedragen tussen de €50,00 tot €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Utrecht: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te koop in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en brocante uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met kosten van €90 tot +/- €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een kostenplaatje van €50 tot +/- €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Utrecht: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit diverse vormen en materialen zoals onder andere hout, bamboe, stof, aluminium, PVC. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan onkosten van €72,5 tot €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van pvc, bamboe, aluminium, hout, stof. Toe te passen voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Utrecht voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen starten bij om en nabij de €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Duurzaam product.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Utrecht zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, rolhor, inzethor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €700.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, vast raam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via meerdere aspecten: het soort model, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna vergelijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Utrecht in juli 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2150
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€395 – €1350
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1425
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €170
Lamellen250 x 150 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €230
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €360
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Utrecht.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Elk merk heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Utrecht. In het schema hierna bieden wij een overzicht met de populairste merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, Gamma, IKEA & Wehkamp, Formido, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker.
 • Check ook: Weinor, Roma, Toppoint, Husol, Deponti, Novoferm en Copaco, Swela, Sunway, Schlappi, Lumenguard, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Utrecht

Goedkope zonwering kopen in Utrecht? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder tref je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform ontdek je ook leveranciers en verkopers in Stichtse Vecht, Nieuwegein en Oudewater.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest bestelde zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, stoffen en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Utrecht?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €675. Buitenscreens €275 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering betaal je al snel €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €805). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 per raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de maximale lengte, bediening, materiaaltypes, kleur en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Utrecht?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Utrecht. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde expert die ieder raam inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de installateur het product goed vastzetten. Dankzij deze service geniet je van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is op zich ok, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3451, 3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585, 3737Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie