Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Meern vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in De Meern? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Een goedkoop systeem is er al voor €87,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Daarnaast win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je gigantisch veel diverse oplossing. Op deze pagina doorzoek je een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens geven we gemiddelde tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in De Meern (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-de-meern

Zonnescherm laten plaatsen in De Meern

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in De Meern via een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je gemakkelijk specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit De Meern en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De professional hangt het knikarmscherm of de lamellen zoals afgesproken. Toets of het netjes is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in De Meern

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering De Meern wordt met name toegepast om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende toepassingen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse prints en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot €2500. In het stukje hierna lees je informatie over de meest moderne oplossingen.

Ontdek het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Belangrijk: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De onkosten liggen zo tussen de €825 en €2075.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De kosten komen uit tussen de €475 tot zo’n €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in De Meern is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De kosten liggen tussen de €225 – €1025.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte prijzen komen uit tussen de €290 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in De Meern.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Tips voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van het huis. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen liggen zo tussen de €690 tot €1950.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie De Meern: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen bedragen tussen de €360 tot €800. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt diverse modellen zoals waterafstotende, dakraam, verduisterende, elektrische, transparante, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €55,00 en €180.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Meern: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en karaktervolle ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €95 oplopend tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met prijzen van €52,5 tot €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën De Meern: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. In het assortiment zitten diverse kleuren en materialen als bamboe, aluminium, kunststof, stof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een kostenplaatje van €65 tot zo’n €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van aluminium, bamboe, kunststof, pvc, stof. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen beginnen bij zo’n €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in De Meern voor een unieke uitstraling

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen beginnen bij circa €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in De Meern zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, rolhor, inzethor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen beginnen bij zo’n €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €775.

 • Te monteren op: vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei zaken: het type product, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. In de tabel hierna tref je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in De Meern in april 2024.

Model zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€815 – €2200
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€375 – €1350
Screens100 cm – 400 cm breed€275 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1375
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €160
Lamellen250 x 250 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €240
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in De Meern. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de populairste merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo, IKEA & FonQ, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Check ook: Husol, Roma, Bece, Weinor, Novoferm, Deponti & Milano, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Swela, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Utrecht

Goedkope zonwering kopen in De Meern? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel delen we namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website bekijk je ook monteurs en winkels in Polsbroek, Haarzuilens en Snelrewaard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de stijl van de woning. We beschrijven nu de beste zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in velerlei kleuren, motiefjes en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in De Meern?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Zonnescreens €240 per raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €765). Overige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, designs en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in De Meern?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in De Meern. Er komt dan een gediplomeerde installateur die ieder raam bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de monteur de zonwering op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze service heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met slinger of band werkt prima, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3451, 3453, 3454, 3545

Plaats een reactie