Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Driebergen-Rijsenburg vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Driebergen-Rijsenburg? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Goede buitenzonwering als een markies werkt het beste om zonnestralen te weren. Tevens geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan de wereld aan diverse oplossing. Via deze website check je een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij verstrekken we gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Driebergen-Rijsenburg en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Minder last van inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-driebergen-rijsenburg

Zonnescherm laten plaatsen in Driebergen-Rijsenburg

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Driebergen-Rijsenburg door een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles degelijk vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je gemakkelijk bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, energie besparen, je privacy verhogen, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of in de badkamer. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en handigste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Driebergen-Rijsenburg en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. Het installatiebedrijf plaatst het knikarmscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Controleer of de totale constructie correct is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Driebergen-Rijsenburg

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Driebergen-Rijsenburg wordt met name toegepast om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige opties zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende dessins en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 en €2625. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest praktische toepassingen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Advies: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €875 t/m €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €325 tot €1250.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Driebergen-Rijsenburg is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen schommelen tussen de €375 t/m €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Korte info over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €250 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Driebergen-Rijsenburg.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Schrikt inbrekers af.

Advies over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het gebouw. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte kosten variëren tussen de €750 en €1650.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Driebergen-Rijsenburg: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen schommelen tussen de €310 en €875. In de box hieronder beoordelen we de meest interessante opties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt diverse modellen zoals dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €52,50 – €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Driebergen-Rijsenburg: heel simpel zelf te installeren.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en karakteristieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een kostenplaatje van €105 tot €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met een prijs van €62,5 oplopend tot €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Driebergen-Rijsenburg: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Leveranciers bieden tientallen systemen en materialen als aluminium, PVC, stof, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een tarief van €72,5 tot zo’n €250.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals stof, hout, kunststof, bamboe, pvc. Praktisch voor kolossale / grote ramen en bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen beginnen bij zo’n €85 en lopen op tot €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Driebergen-Rijsenburg professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals valramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten beginnen bij zo’n €460. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Driebergen-Rijsenburg zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, rolhor, inzethor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten bij om en nabij de €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €600.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, valraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere keuzes: het soort model, materiaalgebruik, het formaat en de manier van bedienen. In het volgende schema vergelijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Driebergen-Rijsenburg in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2175
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€360 – €1425
Screens3 – 4 meter breed€240 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €170
Lamellen100 x 50 cm€80 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €210
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €330
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Driebergen-Rijsenburg. Hieronder bekijk je een toelichting op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis & FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum.
 • Overweeg ook: Toppoint, Bece, Roma, Novoferm, Weinor, Deponti & Lumenguard, Schlappi, Copaco, Swela, Milano, Sunway.

Zonwering experts in regio van Utrechtse Heuvelrug

Goedkope zonwering kopen in Driebergen-Rijsenburg? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel bekijk je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site ontdek je ook leveranciers en winkels in Leersum, Odijk en Amerongen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest gekochte zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, dessins en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Driebergen-Rijsenburg?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Zonnescreens €255 per raampartij. In het geval van een terraszonwering betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €825). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 per raampartij). De totale onkosten hangen af van: het product, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, designs en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Driebergen-Rijsenburg?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Driebergen-Rijsenburg. In die situaties komt een deskundige vakman die ieder raam bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het product op de goede manier monteren. Op die manier heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3970, 3971, 3972

Plaats een reactie