Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leersum vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Leersum? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €65,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt het beste om je woning koel te houden. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel diverse toepassingen. Op dit portaal delen we een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook bekijk je de huidige tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Leersum en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-leersum

Zonnescherm laten plaatsen in Leersum

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Leersum middels een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het product degelijk bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk experts die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Leersum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De specialist hangt het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals besproken. Controleer of het netjes is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Leersum

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Leersum wordt met name toegepast om je woning wat te verkoelen. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende varianten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei prints en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 tot wel €2650. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest populaire systemen.

Genieten van terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Belangrijk: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijzen bedragen tussen de €900 – €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €350 t/m €1225.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Leersum is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale prijzen liggen zo tussen de €300 en €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Effecten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De tarieven komen uit tussen de €260 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Leersum.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Nieuwe markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen komen uit tussen de €600 tot €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Leersum: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties variëren tussen de €390 – €925. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken types.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, makkelijk zelf te plaatsen, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt allerlei types zoals dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €50,00 tot €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Leersum: zonder problemen zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en brocante uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan een kostenplaatje van €90 tot +/- €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €52,5 tot €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Leersum: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel dessins en materialen zoals onder andere PVC, hout, kunststof, stof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €82,5 tot €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van hout, bamboe, kunststof, pvc, aluminium. Ideaal voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Leersum voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen beginnen bij zo’n €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €910.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Leersum zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, plissé hor, inzethor, rolhor, lamellenhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €77,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Past op bijna elk raam: valraam, tuimelraam, vast raam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn afhankelijk van allerlei thema’s: het soort product, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en afwerking plus bediening. In de tabel hierna tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Leersum in april 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2075
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1275
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1200
RolgordijnTot 300 cm breed€55 – €140
Lamellen180 x 180 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €260
Plisségordijnen190 cm breed€105 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Leersum. In het volgende blokje delen we uitleg over de beste verkochte merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Gamma, Hornbach, Hubo & FonQ, Kwantum, Wehkamp, Formido, Bol.com.
 • Ook interessant: Husol, Roma, Deponti, Weinor, Bece, Novoferm en Lumenguard, Milano, Swela, Dickson, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Utrechtse Heuvelrug

Goedkope zonwering kopen in Leersum? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder bespreken we namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site check je ook installateurs en shops in Langbroek, Amerongen en Maarn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest praktische soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, prints en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Leersum?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De standaard prijzen tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €725. Buitenscreens €230 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terraszonwering betaal je al snel €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €810). Alternatieve keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €135 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de afmetingen, de keuzes in bediening, het materiaal, designs en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Leersum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Leersum. Hierbij komt er een gediplomeerde vakman die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het product fatsoenlijk monteren. Dankzij de montageservice geniet je van ideale zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met slinger is voldoende, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3941, 3956

Plaats een reactie