Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Maarn vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Maarn? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en regel je al vanaf €67,50. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is geschikt om zonnestralen te weren. Vaak win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben de wereld aan verschillende modellen. Op dit platform bieden we een uitgebreide keuzehulp dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij bekijk je gemiddelde kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Maarn (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-maarn

Zonnescherm laten plaatsen in Maarn

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Maarn door een goede zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem juist vastgezet wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je razendsnel vakmannen in de gemeente. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het product. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Maarn en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de experts. De specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals overeengekomen. Controleer of de totale constructie correct is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Maarn

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Maarn is het meest geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige opties zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot zo’n €2725. In het stukje hierna beoordelen we de meest geziene modellen.

Laten plaatsen van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Tip: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen variëren tussen de €825 en €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties komen uit tussen de €425 tot zo’n €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Maarn komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen schommelen tussen de €400 t/m €1150.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De totale investeringen variëren tussen de €360 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Maarn.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Effecten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De totale investeringen schommelen tussen de €720 en €1800.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een koele temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Maarn: alle soorten voor binnen op een rij

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen liggen tussen de €390 en €925. In de onderstaande keuzegids bespreken we de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, transparante en unieke duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €47,50 tot €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Maarn: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een luxe en unieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan tarieven van €115 tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie een prijskaartje van €65 oplopend tot €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Maarn: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit tientallen systemen en materialen als bijvoorbeeld bamboe, stof, aluminium, PVC, hout. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan kosten van €82,5 oplopend tot €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals hout, kunststof, aluminium, stof, bamboe. Praktisch voor grote ramen en sluiten goed aan op een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten bij gemiddeld €50 en lopen op tot €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Maarn op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €880.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Maarn zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, lamellenhor, rolhor, hordeur, inzethor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij €77,5 en kunnen oplopen tot €775.

 • Te monteren op: tuimelraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van een aantal opties: het artikel, het materiaal, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In het volgende schema bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Maarn in mei 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2225
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€385 – €1425
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€285 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €170
Lamellen250 x 250 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €230
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Maarn. In het schema hieronder bespreken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Hubo, Gamma & Leen Bakker, Bol.com, Formido, Kwantum, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Deponti, Bece, Weinor, Novoferm, Roma, Toppoint en Lumenguard, Sunway, Schlappi, Swela, Milano, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Utrechtse Heuvelrug

Goedkope zonwering kopen in Maarn? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder tref je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website ontdek je ook installateurs en winkels in Doorn, Maarsbergen en Cothen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest gekochte zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk snel meer details over: Screens.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Maarn?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Buitenscreens €260 op basis van één kozijn. Bij een zonnescherm betaal je al snel €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een normaal rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €280 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €800). Alternatieve producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €130 per raam / kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het type / model, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Maarn?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Maarn. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde expert die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het model op de goede manier ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met slinger of band werkt in de basis mooi, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken en schermen starten bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3950, 3951

Plaats een reactie