Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Langbroek vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Langbroek? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is er al vanaf €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is zeer handig om zonnestralen te weren. Soms creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je bijzonder veel afzonderlijke soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop vind je een indicatie van de kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Langbroek en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-langbroek

Zonnescherm laten plaatsen in Langbroek

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Langbroek door een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het systeem op de juiste wijze bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest moderne manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Langbroek en regio. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De installateur levert het terrasscherm of de plissés zoals jij dat wilt. Controleer of alles juist is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Langbroek

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Langbroek werkt het beste om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere modellen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €275 – €2725. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest gekozen types.

Adviezen over terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Tip: het systeem kan vies worden door regen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €875 tot wel €2075.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale prijzen liggen tussen de €325 en €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Langbroek is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Let op: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen bedragen tussen de €250 tot zo’n €1150.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Te integreren in het kozijn.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €300 tot €1325 voor rolluiken bestellen in Langbroek.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Offerte voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van huizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven schommelen tussen de €640 tot zo’n €1600.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Langbroek: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten schommelen tussen de €360 tot €800. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, moeiteloos zelf te plaatsen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in veel dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan allerlei types zoals verduisterende, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, elektrische, dakraam en een duo rolgordijn. De kosten bedragen tussen de €62,50 tot €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Langbroek: voor iedereen zelf te monteren.
 • Assortiment in prachtige stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen geven een warme en authentieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan kosten van €105 oplopend tot €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan tarieven van €60 tot zo’n €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Langbroek: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel vormen en materialen zoals o.a. stof, PVC, hout, kunststof, bamboe. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan prijsindicaties van €85 oplopend tot €200.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals stof, pvc, aluminium, hout, bamboe. Perfect voor grote ramen en passen perfect bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten bij gemiddeld €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Langbroek in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen starten vanaf €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Langbroek zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €775.

 • Te monteren op: tuimelraam, vast raam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere zaken: het soort product, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In het schema hieronder verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Langbroek in april 2024.

Model zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€860 – €2350
Uitvalschermtot 5 meter breed€375 – €1600
Screenstot 400 cm breed€280 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1375
Rolgordijn100 x 175 cm€80 – €150
Lamellen180 x 180 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€60 – €250
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Langbroek. In het volgende schema verstrekken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma & Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Zie ook: Deponti, Husol, Novoferm, Weinor, Bece, Roma & Milano, Copaco, Schlappi, Dickson, Lumenguard, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Wijk bij Duurstede

Goedkope zonwering kopen in Langbroek? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna tonen wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website bekijk je ook montagebedrijven en winkels in Elst, Maarn en Doorn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de beste soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in verschillende kleuren, prints en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Langbroek?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De huidige tarieven helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €750. Zonnescreens €265 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een normaal rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €250 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €810). Voordelige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €125 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Langbroek?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Langbroek. In dat geval komt in lokale installateur die ieder kozijn opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het systeem op de juiste manier ophangen. Met deze klusservice geniet je altijd van fantastische zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met slinger is voldoende, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, mobiele app) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3947

Plaats een reactie