Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Cothen vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Cothen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit de wereld aan verschillende toepassingen. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien verstrekken we gemiddelde kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Cothen en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-cothen

Zonnescherm laten plaatsen in Cothen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Cothen via een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles degelijk opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel experts die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Cothen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De installateur installeert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Test of het netjes is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Inzicht in de kosten van raambekleders in Cothen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Cothen is heel erg handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele producten zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse designs en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €275 – €2525. In de koopgids hierna behandelen we de meest geziene types.

Nieuwe terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Belangrijk: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten liggen zo tussen de €850 t/m €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten bedragen tussen de €425 tot zo’n €1275.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Cothen is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De verwachte kosten komen uit tussen de €275 tot wel €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Genieten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven schommelen tussen de €320 – €1450 voor rolluiken bestellen in Cothen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Investeren in markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van woningen. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De kosten variëren tussen de €660 tot wel €1725.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een heerlijke temperatuur in huis door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Cothen: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen variëren tussen de €340 – €875. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze bieden verschillende types zoals verduisterende, elektrische, dakraam, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €65,00 tot €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Cothen: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Aanbod in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen geven een speelse en unieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie prijsindicaties van €110 oplopend tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met prijsindicaties van €60 tot wel €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Cothen: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel vormen en materialen als o.a. kunststof, bamboe, stof, aluminium, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie een prijs van €80 tot €210.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals bamboe, kunststof, pvc, hout, aluminium. Handig voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven beginnen bij zo’n €60 en lopen op tot €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Cothen inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €960.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Cothen zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, rolhor, lamellenhor, hordeur, inzethor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen vliegen, muggen en insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij circa €67,5 en kunnen oplopen tot €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse aspecten: het model, het materiaal, het formaat en de bediening. In het volgende schema bieden wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Cothen in juli 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2225
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€385 – €1325
Screenstot 400 cm breed€265 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1200
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €175
Lamellen200 x 180 cm€65 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €270
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €300
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Cothen. In de tabel hierna bieden wij informatie over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, Gamma, IKEA & Formido, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Zie ook: Toppoint, Weinor, Husol, Bece, Roma, Novoferm & Swela, Milano, Dickson, Sunway, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts in regio van Wijk bij Duurstede

Goedkope zonwering kopen in Cothen? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel delen we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vind je ook installatiepartners en verkopers in Uddel, Langbroek en Elst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We delen nu de meest ideale binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre of Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in praktisch alle kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Cothen?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €750. Zonnescreens €200 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering betaal je al snel €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een standaard rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €785). Voordelige binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale onkosten hangen af van: de gekozen constructie, de maximale breedte, soort bediening, materiaaltypes, prints en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Cothen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Cothen. Er komt dan een lokale installateur die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het model goed ophangen. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met slinger is voldoende, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3945

Plaats een reactie