Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Maarsbergen vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Maarsbergen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit de wereld aan afzonderlijke producten. Op dit platform bieden we een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien doorzoek je de huidige tarieven en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Maarsbergen en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-maarsbergen

Zonnescherm laten plaatsen in Maarsbergen

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Maarsbergen middels een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de goede manier vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Maarsbergen en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De monteur levert het zonneschermen of de duettes zoals besproken. Controleer of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Maarsbergen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Maarsbergen wordt gebruikt om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende materialen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €200 – €2550. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest gekozen keuzes.

Genieten van knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven onder het raam. Let op: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De onkosten variëren tussen de €875 t/m €2250.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen bedragen tussen de €475 – €1375.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Maarsbergen is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De tarieven komen uit tussen de €250 tot wel €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten bedragen tussen de €250 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Maarsbergen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het installeren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van de woning. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven liggen zo tussen de €610 tot zo’n €1950.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Maarsbergen: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen bedragen tussen de €340 – €850. In het bijgaande stukje behandelen we de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende en een duo rolgordijn. De prijzen liggen tussen de €57,50 tot €190.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Maarsbergen: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen geven een warme en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan kosten van €95 oplopend tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €60 oplopend tot €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Maarsbergen: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Leveranciers bieden diverse systemen en materialen als bijv. aluminium, kunststof, PVC, hout, bamboe. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een prijskaartje van €70 tot €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals bamboe, hout, aluminium, pvc, kunststof. Handig voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten vanaf €60 en lopen op tot €185.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Maarsbergen voor je huis

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, valramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij €440 en kunnen oplopen tot €930.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Maarsbergen zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, voorzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit model weert muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen starten bij gemiddeld €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €775.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, uitzetraam, valraam, draairaam, vast raam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal onderdelen: de productcategorie, het materiaal, de maximale lengte en het soort bediening. In het volgende blokje bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Maarsbergen in april 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€860 – €2350
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€360 – €1450
Screenstot 400 cm breed€270 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €170
Lamellen200 x 250 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€110 – €380
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Maarsbergen. In het overzicht hierna verstrekken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, IKEA, Hubo, Praxis & Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Overige merken: Weinor, Deponti, Roma, Husol, Bece, Toppoint & Swela, Dickson, Sunway, Milano, Copaco, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Utrechtse Heuvelrug

Goedkope zonwering kopen in Maarsbergen? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna vind je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal bekijk je ook montagepartners en showrooms in Cothen, Leersum en Langbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest ideale zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Maarsbergen?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De normale onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €235 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1125. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een basis rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €785). Voordelige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €115 per raampartij). De totale investeringen hangen af van: het type / model, de maximale lengte, bediening, materiaalgebruik, dessins en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Maarsbergen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Maarsbergen. In die situaties komt een capabele expert die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional de zonwering vakkundig ophangen. Dankzij deze service geniet je altijd van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met een handslinger is acceptabel, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken en screens starten bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3953

Plaats een reactie