Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Santpoort-Zuid vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Santpoort-Zuid? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Soms biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben immens veel verschillende systemen. Op dit platform doorzoek je een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop doorzoek je een indicatie van de kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Santpoort-Zuid en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-santpoort-zuid

Zonnescherm laten plaatsen in Santpoort-Zuid

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Santpoort-Zuid door een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker de installatie op de juiste wijze vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je razendsnel vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk type product je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Santpoort-Zuid en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de monteurs. De vakman plaatst het terrasscherm of de plissés op de gewenste manier. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Santpoort-Zuid

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Santpoort-Zuid wordt gekocht door mensen om de warmte uit je huis te houden. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei dessins en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 en €2825. In het volgende hoofdstuk bespreken we de beste systemen.

Koopgids terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Disclaimer: het doek kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €900 tot €2025.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen bedragen tussen de €375 tot wel €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Santpoort-Zuid biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten schommelen tussen de €375 en €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Informatie over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De onkosten liggen tussen de €310 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Santpoort-Zuid.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Werkt inbraakwerend.

Het kopen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Ze geven een boost aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De tarieven bedragen tussen de €690 en €1675.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Santpoort-Zuid: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €320 – €900. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, probleemloos te monteren, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in talloze dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt diverse modellen zoals transparante, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €55,00 – €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Santpoort-Zuid: eenvoudig zelf te installeren.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en brocante ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan kosten van €95 tot €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met kosten van €57,5 tot €155.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Santpoort-Zuid: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel soorten en materialen als onder andere kunststof, hout, PVC, aluminium, stof. Via de houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een tarief van €72,5 tot wel €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. bamboe, aluminium, hout, pvc, kunststof. Geschikt voor imposante / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €65 en kunnen oplopen tot €210.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Santpoort-Zuid in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, valramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven beginnen bij zo’n €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Santpoort-Zuid zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: plissé hor, rolhor, inzethor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten vanaf €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, schuifraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere thema’s: het type product, type materiaal, het formaat en de manier van bedienen. In het schema hierna tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Santpoort-Zuid in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€815 – €2375
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€385 – €1500
Screens1 – 4 meter breed€250 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1250
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €160
Lamellen100 x 250 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €260
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Santpoort-Zuid. In het overzicht hierna bespreken we details over de populairste merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach & Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Formido, Kwantum.
 • Zie ook: Novoferm, Bece, Deponti, Husol, Weinor, Roma & Sunway, Copaco, Lumenguard, Dickson, Milano, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Velsen

Goedkope zonwering kopen in Santpoort-Zuid? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje vergelijk je contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal kom je ook in contact met fabrikanten en winkels in Haarlemmerliede, Aerdenhout en Spaarnwoude.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Er bestaan allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, dessins en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Santpoort-Zuid?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte tarieven tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Buitenscreens €215 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €830). Alternatieve keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: het product, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, kleuren en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Santpoort-Zuid?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Santpoort-Zuid. Hierbij komt er een deskundige vakman die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het product volgens de documentatie bevestigen. Zo profiteer je van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is werkbaar, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2080, 2082

Plaats een reactie