Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vlieland vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Vlieland? Zonwering heb je voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Eveneens behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel diverse toepassingen. Op deze pagina vind je een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop bekijk je een kostenindicatie en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Vlieland en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-vlieland

Zonnescherm laten plaatsen in Vlieland

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Vlieland door een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel vakspecialisten in de gemeente. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Vlieland en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De professional installeert het knikarmscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer of het volgens de handleiding is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Vlieland

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Vlieland wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere systemen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende designs en groottes. De kosten variëren tussen de €250 tot wel €2825. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest handige keuzes.

Laten plaatsen van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Tip: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven bedragen tussen de €800 tot zo’n €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen komen uit tussen de €325 tot wel €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kan goed tegen een stootje.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Vlieland is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven schommelen tussen de €250 tot zo’n €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €270 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Vlieland.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van woonhuizen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De normale prijzen bedragen tussen de €720 tot wel €1625.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een koele temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Vlieland: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties variëren tussen de €350 tot €875. In het onderstaande stuk delen we veel info over de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk aan te brengen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen verschillende types zoals transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €45,00 en €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vlieland: zonder problemen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en brocante ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht prijsindicaties van €110 tot +/- €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met kosten van €47,5 tot +/- €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Vlieland: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. In het assortiment zitten ontzettend veel modellen en materialen zoals bijv. bamboe, PVC, hout, stof, kunststof. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met onkosten van €80 tot wel €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals pvc, kunststof, stof, hout, aluminium. Perfect voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij zo’n €70 en lopen op tot €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Vlieland op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven starten vanaf €400. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €850.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Vlieland zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, plissé hor, rolhor, hordeur, voorzethor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende onderdelen: het type systeem, materiaaltypes, de afmeting en de bediening. Hieronder vergelijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Vlieland in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€875 – €2250
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€400 – €1425
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€280 – €1350
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €150
Lamellen200 x 180 cm€50 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €200
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €310
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Vlieland. Hierna delen we een toelichting op de meest bekende merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma, IKEA en Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, FonQ.
 • Bekijk ook: Deponti, Roma, Novoferm, Weinor, Toppoint, Husol & Schlappi, Milano, Copaco, Dickson, Swela, Sunway.

Zonwering experts in regio van Vlieland

Goedkope zonwering kopen in Vlieland? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder delen we namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vind je ook monteurs en winkels in Leeuwarden, Harlingen en Waadhoeke.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest gekochte zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in veel kleuren, modellen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Vlieland?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €600. Screens €215 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een instap-rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €790). Betaalbare keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €145 per raam / kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Vlieland?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Vlieland. In die situaties komt een gediplomeerde installateur die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het systeem op de juiste manier bevestigen. Op die manier heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is werkbaar, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (handzender, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8899

Plaats een reactie