Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vlissingen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Vlissingen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals een markies is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan tientallen afzonderlijke toepassingen. Via deze website kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens vind je de geschatte kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Vlissingen en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-vlissingen

Zonnescherm laten plaatsen in Vlissingen

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vlissingen door een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste manier opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je snel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, extra schaduw, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het product. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Vlissingen en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De monteur installeert het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Check of het netjes is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Vlissingen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Vlissingen is zeer handig om je woning wat te verkoelen. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige systemen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse vormen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 tot €2550. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte toepassingen.

Koopgids terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Belangrijk: het scherm kan kapot waaien bij wind. De kosten variëren tussen de €800 tot €2125.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen variëren tussen de €350 tot €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Vlissingen is het beste advies als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De normale prijzen schommelen tussen de €250 – €1200.

 • Compact en elegant systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Bestellen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De onkosten liggen tussen de €340 en €1325 voor rolluiken bestellen in Vlissingen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het kopen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Ze geven een boost aan de sfeer van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen schommelen tussen de €730 – €1950.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Vlissingen: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €310 tot €950. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te plaatsen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in talloze soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €62,50 – €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vlissingen: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een tarief van €110 tot zo’n €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan een kostenplaatje van €52,5 tot +/- €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Vlissingen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel soorten en materialen als aluminium, hout, bamboe, kunststof, stof. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie een tarief van €75 oplopend tot €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals hout, kunststof, pvc, bamboe, stof. Geschikt voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Van elegant tot robuust.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Vlissingen vakkundig gemonteerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Vlissingen zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: plissé hor, rolhor, inzethor, lamellenhor, hordeur, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei aspecten: het type model, het soort materiaal, de afmetingen en de manier van bedienen. In het schema hieronder bieden wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Vlissingen in juli 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€875 – €2250
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€395 – €1275
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1025
Rolluiktot 4 meter breed€315 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €160
Lamellen100 x 50 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €340
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zeeland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Vlissingen. In het schema hieronder delen we een toelichting op de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Hornbach, IKEA, Karwei & Bol.com, Leen Bakker, Formido, Kwantum, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Weinor, Deponti, Roma, Bece, Husol, Novoferm & Milano, Sunway, Lumenguard, Swela, Dickson, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Vlissingen

Goedkope zonwering kopen in Vlissingen? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna bespreken we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal vergelijk je ook installatiepartners en verkopers in Reimerswaal, Middelburg en Schouwen-Duiveland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de stijl van de woning. We delen nu de mooiste soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: het soort raam, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in veel kleuren, stoffen en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Vlissingen?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte investeringen bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Buitenscreens €280 per raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een basis rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €260 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €805). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €115 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; type systeem, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Vlissingen?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Vlissingen. In die situaties komt een deskundige montagepartner die de raampartij inmeet bij je thuis. Hierna zal de installateur het product op de goede manier bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is werkbaar, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens starten bij €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4380, 4381, 4382, 4383, 4384, 4385, 4386, 4387Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie