Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Teuge vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Teuge? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €75,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Ook creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel afzonderlijke soorten. Via onze site bieden we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop vind je een kostenindicatie en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Teuge en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-teuge

Zonnescherm laten plaatsen in Teuge

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Teuge via een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het systeem fatsoenlijk aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakmannen in de gemeente. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Teuge en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de specialisten. De installateur hangt het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Toets of het netjes is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Teuge

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Teuge is zeer handig om warmte in huis tegen te gaan. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele producten zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 tot zo’n €2625. In onderstaande alinea beoordelen we de meest gekozen types.

Koopgids terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven om te zitten. Tip: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven schommelen tussen de €850 tot €2050.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven bedragen tussen de €450 – €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Teuge biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €250 tot wel €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De onkosten variëren tussen de €250 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Teuge.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van de woning. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De onkosten schommelen tussen de €680 tot €1650.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Teuge: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties bedragen tussen de €330 – €825. In het bijgaande stukje bespreken we de meest bestelde types.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, transparante en de duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €50,00 tot €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Teuge: heel simpel zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen geven een knusse en huiselijke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht kosten van €90 oplopend tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht een kostenplaatje van €47,5 tot wel €175.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Teuge: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel modellen en materialen als onder andere hout, PVC, kunststof, stof, bamboe. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan onkosten van €82,5 oplopend tot €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van pvc, stof, aluminium, hout, kunststof. Geschikt voor lange / grote ramen en passen perfect bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Teuge voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, dakramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij zo’n €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Teuge zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, voorzethor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €67,5 en kunnen oplopen tot €700.

 • Te monteren op: schuifraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 24 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei zaken: het soort product, de materiaalsoort, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna bespreken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Teuge in juni 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2175
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€390 – €1325
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €155
Lamellen180 x 180 cm€80 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Teuge. In de volgende tabel bespreken we informatie over de beste verkochte merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma & Wehkamp, FonQ, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Check ook: Toppoint, Deponti, Husol, Bece, Roma, Weinor & Schlappi, Copaco, Dickson, Lumenguard, Swela, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Voorst

Goedkope zonwering kopen in Teuge? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna vind je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op dit portaal check je ook leveranciers en winkels in Voorst, Terwolde en Wilp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest gekochte buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenjaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, prints en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Teuge?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte prijzen tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €625. Screens €205 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een normaal rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €825). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €125 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, prints en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Teuge?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Teuge. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale vakman die de raampartij bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het systeem op de juiste wijze bevestigen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met een handslinger is voldoende, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7395

Plaats een reactie