Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Boer vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Boer? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €52,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal om zonnestralen te weren. Ook behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit de wereld aan diverse soorten. Via deze website doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze delen we een indicatie van de kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Boer en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-boer

Zonnescherm laten plaatsen in Boer

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Boer middels een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm fatsoenlijk aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van de screens of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het systeem. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en praktische oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Boer en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De professional monteert het terrasscherm of de lamellen op de gewenste manier. Toets of het product goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang offerte van raambekleders in Boer

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Boer werkt het beste om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in diverse dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 t/m €2825. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende toepassingen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Disclaimer: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De normale tarieven variëren tussen de €850 en €2250.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €325 – €1225.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Boer is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €350 tot €1150.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijsindicaties variëren tussen de €300 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Boer.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Korte info over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan de uitstraling van de woning. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte prijzen variëren tussen de €620 tot zo’n €1875.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Boer: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen komen uit tussen de €340 en €875. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen diverse modellen zoals waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante en unieke duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €57,50 en €155.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Boer: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en brocante ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een prijs van €105 tot zo’n €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan onkosten van €50 tot €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Boer: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten oneindig veel modellen en materialen zoals onder andere stof, kunststof, PVC, bamboe, hout. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op tarieven van €65 tot +/- €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. bamboe, aluminium, hout, stof, pvc. Geschikt voor lange / grote ramen en passen perfect bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen starten bij gemiddeld €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Boer op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €870.

 • Duurzaam product.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Boer bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hordeur, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen starten bij gemiddeld €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €625.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere factoren: het artikel, de materiaaltypes, het formaat en de bediening. In de onderstaande tabel delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Boer in juli 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€850 – €2275
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€365 – €1400
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€325 – €1225
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €175
Lamellen150 x 100 cm€45 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €260
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €300
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Boer. In het volgende schema bekijk je een toelichting op de beste verkochte merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma en FonQ, Bol.com, Wehkamp, Formido, Leen Bakker.
 • Andere merken: Weinor, Roma, Novoferm, Husol, Deponti, Toppoint & Milano, Dickson, Sunway, Swela, Copaco, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Boer? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna vergelijk je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker check je ook leveranciers en bedrijven in Achlum, Ried en Herbaijum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest handige zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Plissegordijnen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in veel kleuren, stoffen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Boer?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €750. Screens €235 per kozijn. Kies je voor een zonnescherm betaal je ongeveer €1025. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een normaal rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €785). Alternatieve keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €120 per raam). De totale tarieven hangen af van: het product, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, motiefjes en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Boer?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Boer. Hierbij komt een ervaren expert die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de professional het systeem op de juiste manier ophangen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met stang of band werkt in de basis mooi, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8809

Plaats een reactie