Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Achlum vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Achlum? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Het is er al vanaf €90,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn bijzonder veel diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens check je gemiddelde kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Achlum (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-achlum

Zonnescherm laten plaatsen in Achlum

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Achlum middels een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat alles op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel leveranciers uit de buurt. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Achlum en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De professional levert het uitvalscherm of de lamellen zoals jij dat wilt. Controleer of alles juist is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Achlum

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Achlum werkt het beste om je woning wat te verkoelen. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende modellen zoals het rolluik werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel kleuren en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 t/m €2675. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest praktische oplossingen.

Het comfort van knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Tip: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De kosten liggen tussen de €800 tot wel €2050.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties variëren tussen de €375 t/m €1200.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Achlum is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €250 tot zo’n €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Te integreren in het kozijn.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De tarieven liggen zo tussen de €310 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Achlum.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van woonhuizen. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De tarieven liggen zo tussen de €750 tot €1750.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Achlum: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen liggen tussen de €370 – €800. In de box hieronder bespreken we de meest interessante opties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, makkelijk te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in veel dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals verduisterende, waterafstotende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €52,50 tot €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Achlum: eenvoudig zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €100 tot zo’n €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie een tarief van €62,5 tot €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Achlum: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten gigantisch veel soorten en materialen als aluminium, hout, bamboe, PVC, stof. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan kosten van €67,5 tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van kunststof, hout, pvc, stof, aluminium. Handig voor brede / grote ramen en bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen starten vanaf €60 en lopen op tot €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Achlum op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, dakramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Duurzaam product.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Achlum zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, inzethor, hordeur, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten bij om en nabij de €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, valraam, schuifraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende keuzes: de productcategorie, materiaaltypes, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Achlum in juli 2024.

ZonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€845 – €2050
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€355 – €1250
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1100
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1350
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €170
Lamellen200 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €250
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Achlum. Hieronder bespreken we details over de meest bekende merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, IKEA, Hubo en Wehkamp, Formido, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Husol, Novoferm, Bece, Roma, Toppoint, Deponti en Swela, Copaco, Milano, Dickson, Sunway, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Achlum? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel tref je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal check je ook leveranciers en verkopers in Franeker, Herbaijum en Tzum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering komt tot stand door: het type raam, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in diverse kleuren, dessins en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Achlum?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De actuele investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €200 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je ongeveer €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een instap-rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €750). Overige soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €130 per raam / kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het product, de grootte (lengte en breedte), bediening, het soort materiaal, kleur en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Achlum?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Achlum. Hierbij komt een ervaren vakman die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de monteur de zonwering degelijk monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is acceptabel, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8806

Plaats een reactie