Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Herbaijum vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Herbaijum? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De prijzen beginnen vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. Tevens realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn geweldig veel afzonderlijke systemen. Via onze site vind je een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop verstrekken we de geschatte kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Herbaijum en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-herbaijum

Zonnescherm laten plaatsen in Herbaijum

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Herbaijum middels een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste manier gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en effectiefste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Herbaijum en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. Het installatiebedrijf installeert het zonneschermen of gordijnen zoals afgesproken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Herbaijum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Herbaijum wordt gebruikt om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende toepassingen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in allerlei materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €475 tot €2950. In het stukje hierna behandelen we de meest populaire toepassingen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Tip: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De verwachte kosten liggen tussen de €800 t/m €2125.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten komen uit tussen de €375 tot wel €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Herbaijum komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De prijzen liggen zo tussen de €250 – €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale prijzen bedragen tussen de €330 – €1225 voor rolluiken bestellen in Herbaijum.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van het gebouw. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen komen uit tussen de €680 tot zo’n €1700.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Herbaijum: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €370 en €875. In het onderstaande stuk lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel te monteren, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden allerlei types zoals transparante, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijsindicaties variëren tussen de €50,00 en €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Herbaijum: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en rustieke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met kosten van €115 tot zo’n €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op een prijskaartje van €62,5 tot zo’n €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Herbaijum: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel systemen en materialen zoals PVC, kunststof, aluminium, stof, hout. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met een prijs van €72,5 tot zo’n €200.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals hout, stof, pvc, bamboe, kunststof. Praktisch voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten beginnen bij zo’n €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Herbaijum op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Herbaijum zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: rolhor, lamellenhor, inzethor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model houdt insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij zo’n €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €650.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, valraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei keuzes: de productcategorie, het materiaal, de gewenste afmeting en de bediening. In het overzicht hierna bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Herbaijum in juli 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2025
Uitvalschermtot 4 meter breed€400 – €1400
Screens3 – 4 meter breed€285 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1400
Rolgordijn100 x 175 cm€80 – €170
Lamellen250 x 250 cm€60 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €280
Plisségordijnen150 x 100 cm€110 – €350
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Herbaijum. In de onderstaande tabel tref je informatie over de meest verkochte merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis & Kwantum, Bol.com, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Check ook: Deponti, Husol, Bece, Novoferm, Roma, Weinor & Copaco, Schlappi, Dickson, Swela, Milano, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Herbaijum? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna tref je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vind je ook fabrikanten en verkopers in Tzum, Dongjum en Hitzum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, modellen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Herbaijum?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De geschatte onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Screens €285 per raam / kozijn. In het geval van een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een instap-rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €755). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €120 per raam / kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de gewenste afmeting, soort bediening, de materiaalsoort, prints en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Herbaijum?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Herbaijum. Er komt dan een lokale vakman die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het product degelijk installeren. Met deze klusservice geniet je van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met slinger is werkbaar, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8807

Plaats een reactie