Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Deinum vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Deinum? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Tevens biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal doorzoek je een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien doorzoek je gemiddelde tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Deinum (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-deinum

Zonnescherm laten plaatsen in Deinum

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Deinum via een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je gemakkelijk leveranciers in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het product. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Deinum en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De specialist installeert het terrasscherm of de duettes op de gewenste manier. Loop na of het volgens de handleiding is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Deinum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Deinum wordt gebruikt om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel systemen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei kleuren en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 tot zo’n €2750. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest moderne toepassingen.

Het comfort van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Noemenswaardig: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De tarieven liggen tussen de €900 tot zo’n €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven variëren tussen de €425 – €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Deinum is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven variëren tussen de €375 t/m €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Praktische rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte tarieven bedragen tussen de €290 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Deinum.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Korte info over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze hebben invloed op de sfeer van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De kosten bedragen tussen de €740 en €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Deinum: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties komen uit tussen de €390 en €850. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te installeren, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei types zoals verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, transparante, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €50,00 tot €150.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Deinum: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en karakteristieke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met prijzen van €105 tot zo’n €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan een tarief van €47,5 tot €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Deinum: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten oneindig veel dessins en materialen als o.a. aluminium, PVC, stof, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met onkosten van €82,5 tot wel €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van bamboe, kunststof, hout, stof, aluminium. Toe te passen voor hoge / grote ramen en matchen goed met een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij circa €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Deinum voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen beginnen bij zo’n €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Deinum zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, inzethor, rolhor, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De investeringen starten bij om en nabij de €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €800.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere aspecten: het model, de materiaalkeuze, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Deinum in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€855 – €2225
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1525
Screens3 – 4 meter breed€265 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1225
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €140
Lamellen100 x 250 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €270
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Deinum. In de tabel hierna bieden wij details over de meest verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Praxis, Hornbach, Karwei en Formido, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Zie ook: Husol, Roma, Weinor, Bece, Deponti, Toppoint en Sunway, Schlappi, Swela, Copaco, Milano, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Deinum? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder delen we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site vind je ook fabrikanten en winkels in Hilaard, Marsum en Boksum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de mooiste zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, motiefjes en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Deinum?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De normale tarieven vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €230 per raampartij. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €755). Betaalbare opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, kleur en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Deinum?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Deinum. Hierbij komt er een ervaren monteur die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert de producten op de juiste manier monteren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met een handslinger is voldoende, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9033

Plaats een reactie