Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ingelum vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Ingelum? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is al verkrijgbaar voor €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben tientallen afzonderlijke modellen. Via onze site kan je aan de slag met een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast geven we gemiddelde tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Ingelum en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-ingelum

Zonnescherm laten plaatsen in Ingelum

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ingelum middels een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het geheel op de juiste manier vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest actuele keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Ingelum en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De installateur plaatst de screens of de duettes zoals afgesproken. Check of het product goed is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Ingelum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Ingelum werkt het beste om warmte in huis tegen te gaan. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele opties zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei dessins en maten. De kosten variëren tussen de €275 en €2650. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest gekozen oplossingen.

Praktische knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Advies: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €825 – €2000.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties komen uit tussen de €425 en €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Ingelum komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De tarieven liggen zo tussen de €400 tot zo’n €1200.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Genieten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen schommelen tussen de €350 en €1325 voor rolluiken bestellen in Ingelum.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Altijd met goede garantie.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op de sfeer van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €700 en €1675.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aangename temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Ingelum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen komen uit tussen de €300 tot €975. In deze koopgids delen we veel info over de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig op te hangen, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen verschillende types zoals transparante, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €52,50 tot €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ingelum: voor iedereen zelf te monteren.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en unieke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht onkosten van €90 tot zo’n €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan prijsindicaties van €55 tot €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Ingelum: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit mega veel kleuren en materialen zoals onder andere bamboe, kunststof, stof, PVC, hout. Met houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met een kostenplaatje van €82,5 tot zo’n €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals stof, pvc, kunststof, bamboe, hout. Toe te passen voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten beginnen bij circa €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Ingelum op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties starten vanaf €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ingelum zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: plissé hor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties beginnen bij circa €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, schuifraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei factoren: het artikel, type materiaal, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ingelum in april 2024.

Model zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€370 – €1625
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1200
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €175
Lamellen250 x 250 cm€50 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €210
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €370
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Ingelum. In de volgende tabel vergelijk je informatie over de meest bekende merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Karwei, Hubo, Praxis en Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Bece, Toppoint, Novoferm, Roma, Weinor, Husol & Milano, Swela, Lumenguard, Copaco, Sunway, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Ingelum? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna tref je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site vind je ook installatiepartners en winkels in Dronryp, Berltsum en Menaam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest praktische zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre of Terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in veel kleuren, dessins en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Ingelum?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De standaard prijzen tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €750. Zonnescreens €260 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €675). Een standaard rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €775). Budget keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 per raam / kozijn). De totale investeringen hangen af van: het product, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, dessins en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Ingelum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Ingelum. Dan komt er een lokale installateur die ieder raam inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de installateur de producten goed installeren. Zo ben je zeker van uitstekende zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger is voldoende, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9038

Plaats een reactie